Međunarodni regulatori hartija od vrednosti objavljuju istraživanje blok-jača | RS.concellodemelon.org

Međunarodni regulatori hartija od vrednosti objavljuju istraživanje blok-jača

Međunarodni regulatori hartija od vrednosti objavljuju istraživanje blok-jača

Međunarodna organizacija Komisija za hartije od vrijednosti (IOSCO), zadruga grupa globalnih tržišta hartija od vrednosti regulatora, objavio jedan širok istraživački rad koji uključuje saznanja o blockchain tehnologije.

70 plus strana paper, objavljeno sreda, baca širi mrežu na svetu Fintech, istražujući područja kao što su peer-to-peer kreditiranja i robo-savetnika. To dolazi samo po godinu dana nakon IOSCOdeclared njegova namera da studiraju blockchain bliže.

Iako u velikoj meri širok pregled različitih pristupa blockchain vidi u proteklih nekoliko godina, papir se navesti neke od prepreka za usvajanje okrenut industrije hartija od vrednosti danas kao što istražuje slučajeva korišćenja i testove prototipova.

Jedan deo napomenu fokusira na izazove koji se odnose na pametne ugovora, a možda nagovestio upozorenja s obzirom na kolaps DAO- Ethereum zasnovan pametan ugovora koji ima za cilj da deluje kao finansiranje vozila - prošlog leta.

U izveštaju IOSCO-a posebno ukazuje na rizik od problema koji proističu iz oba automatskog prirode tehnologije, kao i onih u razvoju samih ugovora. Kao što je prikazano u slučaju DAO, previd prilikom kodiranja mogu imati katastrofalne rezultate.

U izveštaju se tvrdi:

"Pametne ugovora u teoriji smanje ljudske greške kroz automatizaciju. Međutim, ako dođe do greške, to je teže rešiti jer su operacije su povezani i ugrađeni u blockchain, i da su samo-izvršenje prema kod napisan u smart ugovorima. Isto tako, smart ugovori uvesti drugačiju vrstu ljudske greške:. Kodiranje greška "

Dok sam izveštaj ne donosi bilo kakve konkretne preporuke za globalnu članstvo IOSCO koji se odnosi na blockchain, to više uopšte zalaže za korišćenje jače tehnologije nadzora i saradnje između organa na nacionalnom nivou.

Takvi koraci, organizacija ide na umu, može da pomogne u rešavanju nekih od većih problema koji utiču na proces regulisanja tehnologije koje prevazilaze međunarodne granice.

"Dok firme mogu da rade globalno, regulacija se nadgleda unutar nacionalnih ili pod-nacionalnih granica", piše IOSCO-. "To može stvoriti nove izazove u smislu regulatornog doslednosti, kao i prekograničnu kontrole. Takođe stvara potencijalni rizik od regulatornu arbitražu."

RegulationIOSCOSecurities

Slične vesti


Post Regulacija

Južnokorejski zvaničnici teže nove robne razmere na trzistu Bitcoin

Post Regulacija

Čarli Šrem razgovara sa zatvorskim životom i bitkominskom budućnošću u toku AMA

Post Regulacija

Ruski ministar finansija: Nema tačke u zabrani kriptokutencija

Post Regulacija

Bitcoin zagovara povratak molbe za uslugu sigurnog pristaništa BitLicense

Post Regulacija

Ruska centralna banka piše novi zakon o bbitokama

Post Regulacija

Regulatori Abu Dabija zatraže pokretanje Blockchain-a za FinTech Sandbok

Post Regulacija

Industrija kriptografije reaguje na američke senatne primedbe

Post Regulacija

Izašao sa starim? Blockchain zahteva novi regulatorni pristup

Post Regulacija

Lako buđenje: 2018. godine u američkoj politici blokiranja

Post Regulacija

Brazilski kongresmen poziva na saslušanje o bitcoin regulaciji

Post Regulacija

Australijska vlada traži dvostruko oporezivanje bitkoina

Post Regulacija

Grejani Bitkoin debatne rakete na azijskom finansijskom forumu