Malta se bavi trgovinom Greenlight Bitcoin kockanjem | RS.concellodemelon.org

Malta se bavi trgovinom Greenlight Bitcoin kockanjem

Malta se bavi trgovinom Greenlight Bitcoin kockanjem

Nacija of Malta - dugo pionir u internet kockanja - brzo napreduje sa planovima da se dozvoli za zakonitu upotrebu Bitcoin i drugih criptocurrencies u onlajn kazina.

U novom intervjuu, Džozef Cuschieri, izvršni predsednik Malta Gaming Authoriti (MGA), koja nadgleda kopna i onlajn kazina u zemlji, izjavio je da je regulatorno telo je naručila detaljnu tehničku studiju da istraži najbolji put napred za pravne i regulisana upotreba criptocurrenci u kockanju.

"Verujemo da su criptocurrencies i blockchain tehnologije pojavljuju inovacije koje treba analizu i procenu rizika i mogućnosti za potencijalne usvajanja u sektoru gaming", rekao je on.

Cuschieri rekao CoinDesk:

"Oblik i forma okvira koji reguliše criptocurrencies će biti objavljen u dogledno vreme, a kada se procena rizika se sprovodi. Kada su rezultati studije su potvrđene, MGA će svoju poziciju službenika o tome kako će biti usvojen criptocurrencies."

Agencija očekuje da će detaljno saznanja iz svog studija u četvrtom kvartalu 2017. Godine.

Parče slagalice

Komentari Cuschieri je došao na petama od nedavno objavljenom bele paperbi MGA istražuje kako njegov pravni i regulatorni pristup onlajn kockanje mora da evoluira da drži korak sa tehnologijom.

Jedan od zaključaka iz izveštaja je da se criptocurrencies biti prihvaćen za potrebe konkurentske prednosti, i zbog toga što više rasprostranjena upotreba i primena ovih tehnologija je sigurno.

On je izjavio:

 "Organ je svestan da je porast criptocurrencies je neizbežan. Svjesni potrebe da ostane na čelu inovacija i da drži korak sa novim dostignućima u tehnologiji i industriji. Autoritet se obavezala da omogući upotrebu criptocurrencies od njene licenci u bliskoj budućnosti. "

Push za pravne i regulisane criptocurrenci kockanje je sastavni deo šireg, agresivnim pritiskom od strane Malteškog vlade da razvije strategiju blockchain i samu poziciju na čelu usvajanja ovih uređaja.

"Moramo biti na liniji fronta u prihvata ovu ključnu inovaciju, a mi ne možemo samo čekati da drugi da preduzme mere i kopirati ih. Moramo biti oni koji drugi kopiraju," izjavio je premijer Jozef Muskat u aprilu, kada je Nacrt strategije bio prvi otkrio.

Silvio SCHEMBRI, parlamentarni sekretar Malte za digitalne ekonomije, rekao je lokalnim medijima ove nedelje da je ostrvo posvećena izbacujemo distribuirani glavne knjige tehnologije u celom javnom sektoru i privlačenje blockchain kompanije.

Rekao je:

"Čuli smo dosta o mogućnostima koje donosi blockchain i sada je vreme da se stavi reči u akciju za stvaranje novih mogućnosti za oba građane i privredu. To je moj prioritet da se ove vizije u stvarnost."

Juggling zahtevi

Međutim, uspostavljanje regulatornog okvira za tehnologiju koji se ubrzano zahteva balansiranje pažljivo proučavanje zaštite potrošača i sprečavanje pranja novca implikacijama sa pritiskom konkurencije iz drugih jurisdikcija.

Bitmalta, lokalna grupa criptocurrenci zastupanje, pozdravio inicijativu MGA, ali je pozvao agencije za brzo kretanje kako bi se održao korak sa drugim narodima gledajući legalizovana criptocurrenci kockanja.

Ta grupa je u saopštenju:

"Drugi pravni poput Velike Britanije već zakonski u korist upotrebe criptocurrencies od strane udaljenih operatera igara, i ukoliko Serbia želi da igra sporednu takvim drugim nadležnosti, trebalo bi da pojača svoje napore da prihvate takve tehnologije."

Cuschieri insistirao da dok je ključni cilj je da privučemo nove operatere i investicije na ostrvo, on ne bi bio gostoljubiv u bilo kim.

"Naš glavni prioritet je uvek integritet naše nadležnosti. Ko ne ispuni naše fit i pravilno, regulatorne protiv pranja novca i standarde za zaštitu potrošača nije dobrodošao na Malti", rekao je on.

Iz senke

Bitcoin i criptocurrenci kazina su jedna od dominantnih primene blockchain tehnologije od njegovog pronalaska pre deset godina, ali mnogi od tih entiteta su delovali iz neregulisanih ili blago regulisana jurisdikcija - brige o njihovoj upotrebi od strane sumnjivih tipova aktera.

Cuschieri misli da je najjednostavniji način da ukroti nezakonito ponašanje je da se ove vrste kazina iz senke.

"Mi čvrsto verujemo da je najbolji način da se kontroliše kockanje, sprečavaju kriminalne aktivnosti i zaštiti igrače je kroz snažne i efikasne regulative i primene", rekao je on, dodajući:

"Zabrana ili prepreke dovesti samo do podzemnih aktivnosti i crne operacije na tržištu. Ovo poslednje nije u najboljem interesu igrača i sektora u celini. Zato je najbolje da se uspostavi transparentne regulatorne režime, tako da donosimo integritet i poverenje u sistem. "

Slične vesti


Post Regulacija

Infrastruktura Blockchain i Paiments: regulatorna dilema?

Post Regulacija

California Scraps licence u predloženom remontu uredjaja bitcoin

Post Regulacija

Advokatska zakonodavstva u Sjevernoj Dakoti za regulaciju bitkoina

Post Regulacija

Australijska vlada izneo tri rešenja za dvostruko bitkoin porez

Post Regulacija

Uprava Trump-a kupuje u Blockchain Tech

Post Regulacija

Evaluacija nove definicije EU za virtualne valute

Post Regulacija

Međunarodni regulatori hartija od vrednosti objavljuju istraživanje blok-jača

Post Regulacija

Ruska centralna banka graniči sa restriktivnim tonom na kriptocurrenci

Post Regulacija

Novi ugovor Blockchain-a pokušava proširiti Delavareovu poslovnu žalbu

Post Regulacija

US Bank Regulator otvara vrata nacionalnoj licenci za kompanije Bitcoin

Post Regulacija

Poljski startupi Nazad Back Blockchain Best Practices Predlog

Post Regulacija

Bitcoin prodaje su valutne transakcije, kaže ruska poreska uprava