Kada Cripto razmene drže više od vašeg novca | RS.concellodemelon.org

Kada Cripto razmene drže više od vašeg novca

Kada Cripto razmene drže više od vašeg novca

Mark Hochstein je glavni urednik CoinDesk i bivši glavni i odgovorni urednik američkog bankara.

Sledeći članak je prvobitno pojavio u CoinDesk Veekli, običaj-kustos bilten dostavlja svake nedelje isključivo našim korisnicima.

Svaka od ove tri priče iz Azije je značajan po sebi, ali kada ih pročitali rame uz rame kažu mnogo veći, globalni priču.

Prvo, 23. Januara finansijskog regulatora Južnokorejski odredi datum za uvođenje novog pravila barringanonimous criptocurrenci trgovačkim računima. (Ili, kako su neki osetljivi pahulje tamo radije bismo to put ", koji zahteva identifikaciju klijenta za kripto trgovačkim računima" - nikada nismo zamišljali neko u ovom prostoru bi želeo da maskirali nepoželjno vesti sa eufemizama, ali evo nas, ali ja digresiju..)

Već sutradan, drugi južnokorejski agencija kažnjen nekoliko criptocurrenci razmene jer nije da obezbedi podatke o klijentima. "Dok su bezbednosne pretnje, kao što su virtuelne valute spekulacije i hakovanje rukovanja lokacija su u porastu, stvarna situacija lične informacije zaštitu velikih virtuelni deviznih berzi je veoma slaba", upozorio je predsednik Koreja komisije za komunikacije u najavljujući kazne.

Na vrhu sve se, 26. Januara, Coincheck, kripto razmena u Japanu, priznao da je hackedin ono što se čini da je najveća pojedinačna krađa u istoriji criptocurrenci. Neki $ 533 miliona vredan srednjeg opsega kripto poznat kao kem su pilfered.

Pa hajde da stanemo ovde. Uzeti zajedno, ovi događaji podsećaju da je:

  1. Zabrinuta zbog pranja novca i finansijskog kriminala, međunarodne regulatori želite da se uverite kripto razmene, kao i većina finansijskih posrednika, znaju ko su njihovi klijenti. U zavisnosti od toga koliko Cripto a korisnik trgovine, to podrazumeva razmenu prikupljanje svih vrsta ličnih podataka: pravim imenom, adresu, kopiju pasoša, čak i autoportretom.
  2. Razmjena nisu baš dobri u obezbeđivanju ove podatke. Što nije iznenađenje, jer je.
  3. Oni nisu veoma dobri u obezbeđivanju sredstava korisnika, bilo.

Iskusni kripto korisnici će vam reći da je odgovor na broj 3 je da zadrži većinu vaših kovanica u hladnjači i koriste razmene samo za sredstva možete aktivno da trguju. Ali prva dva zapažanja predstavljaju mnogo knottier problem.

Ukratko, izraz ogoljene fundamentalnu napetost između skladu sa anti-pranje novca i znanja ti-kupaca zakona, s jedne strane, i privatnosti podataka na drugoj strani.

No lako popraviti

Postoji više načina da se potencijalno reši konflikt:

Ponovo AML lavs.Ha. Malo sutra.

Nije da oni ne zaslužuju veću pažnju. Slobodarski rano prihvatili Bitcoin mogu dovoljno naglasiti njihov slučaj (i pozivamo podsmeh od samozadovoljan, soja-prehrambenim bluechecks) kada proglase "pranje novca nije zločin." Bolji način da ga stavi ovo: Razumljivo je da prikrivanje zločina je samo po sebi zločin, ali to treba da bude zločin opskurne aktivnost koja nije itselfillegal ili štetna, jednostavno jer to neugodnosti za sprovođenje zakona?

Neki bi rekli odgovor je da. Postoji mnogo gadna aktivnost dešava napolju, čak i ako se isključi bez žrtava zločina (one koji se odnose samo odrasle osobe). Ali pitanje treba postaviti na političara više nego što je bilo. Ipak, ne zadržite dah mnogo na putu promena u političkoj klimi u obliku 9/11, Charlie Hebdo, San Bernardino, itd

Oslobođeni kripto preduzeća iz AML zakona. LOL JK. Vidi gore.

Što je još važnije, međutim, ovakav pristup i dalje iznosi kaže "ti ćeš prikuplja i skladišti nuklearni otpadnih Oh, i bolje je osigurati, takođe." Više kreativna rešenja može biti u redu.

Navoj iglu. Drugim rečima, nađe način da zadovolji cilj borbe protiv kriminala bez pravljenja preduzeća držati sve ove podatke na prvom mestu.

Na primer, postoji susedna ecosistemof digitalni identitet startup i open-source projekti koji imaju za cilj da stvore lične trezore podataka i za višekratnu upotrebu lične karte. Iako modeli se razlikuju, zajednička nit je da umesto da ključeve vašeg identiteta u svakom strancu radite posao sa, možete samo da ih iznesem dokaz da imate pravo da pristupite dati resurs.

Na primer, izbacivač u klubu treba da zna da si dovoljno star da pije, ali ne tačnu svoj rođendan; Slično tome, ako možete da dokažete da razmene Bitcoin da nisi na US Department Trezora Kancelarije liste sankcija za kontrolu strane imovine na današnjoj, možda ne bi nam taj kopiju pasoša.

Veliki Ideja je da nisu svi ste trgovati sa potrebama da se zna ko si ti dok someoneknovs ko si. Sprovođenje zakona i dalje može da prati transakcije preko blockchain, na razmjenu, i na kraju provajdera identiteta koji mogu identifikovati korisnik pod sudskim nalogom.

Generalno ovaj koncept, artikuliše u Vindhover principima 2014. I na drugim mestima, zvuči kao poboljšanje u odnosu na status kuo. Ali u stvarnom svetu aplikacije su retke.

Takođe, možete reći da, čak i ako u širem praksi, ova ID rešenja može iznositi svega preuređenje ležaljke, u najboljem slučaju. Ako više nemamo puno objekata nuklearnog otpada, već ima nekoliko velikih nuklearnog otpada objekata (sa zadnjim vratima za sprovođenje zakona u boot), neće da napravi posao kradljivci identiteta "još jednostavnije?

Jedan iskreno nada da je razvoj decentralizovane ekchangevill na kraju napravi izdavanja Moot, bar što se odnosi na trgovinu digitalnih sredstava. Do tada, ostanite budni o zaštiti svoj novac, vaše lične podatke, i svoje građanske slobode.

Slične vesti


Post Regulacija

Nakon odbijanja ETF-a, šta je sledeće za Bitcoin na Vall Street-u?

Post Regulacija

2018. izazov: Promovisati odgovornu blokchain inovaciju

Post Regulacija

Evaluacija nove definicije EU za virtualne valute

Post Regulacija

Bill Seeking Bitcoin Ban donosi rusku legislativu

Post Regulacija

4 Trendovi koji će oblikovati Uredbu o bitcoinima 2018. godine

Post Regulacija

Australijska vlada izneo tri rešenja za dvostruko bitkoin porez

Post Regulacija

Vladimir Putin ovlašćuje nova pravila za kriptokutencije i ICO

Post Regulacija

Kanadski panel za senat pozvao na regulaciju bljeska na dodir laganim dodirom

Post Regulacija

Indijsko ministarstvo finansija: kriptokutencije su kao Ponzi šemi

Post Regulacija

Brazilski kongresmen poziva na saslušanje o bitcoin regulaciji

Post Regulacija

Bankarstvo i Blockchain: zašto nam treba AML-KIC Safe Harbor

Post Regulacija

Bank of Canada drži blisko oko na digitalnim valutama