Indijsko ministarstvo finansija: kriptokutencije su kao Ponzi šemi | RS.concellodemelon.org

Indijsko ministarstvo finansija: kriptokutencije su kao Ponzi šemi

Indijsko ministarstvo finansija: kriptokutencije su kao Ponzi šemi

Indijska vlada udvostručuje dole na svom već javno skepticizmu criptocurrencies.

U novi statementissued Dec 29, Indije Ministarstva finansija upozorio stanovništvo protiv rizika povezanih sa trgovinskim criptocurrencies, idu tako daleko da uporedi blockchain na bazi sredstava kao Bitcoin na "poncijeva prevara." U saopštenju je treći upozorenje ove godine iz državnog organa u Indiji, što ukazuje na rastući nivo zabrinutosti među top regulatora u zemlji.

Kako prenosi CoinDesk, Reserve Bank of India je izdala dva slična upozorenja u 2017, u februaru, a drugi početkom ove decembra, ljudi koji imaju i trgovinskih criptocurrencies.

Ipak, nova izjava ministra finansija ponovo pokazuje koliko je vlada reaguje na svetu šiljak u cenu različitih criptocurrencies.

Ona glasi:

"Cena Bitcoin i drugih [virtuelnim valutama] Stoga je u potpunosti stvar puke spekulacije dovodi do špricati i nestabilnosti njihove cene. Postoji realna i pojačan rizik od investicionog balona tipa vidi u Ponzi šeme. Potrošači treba da budu upozorenje i izuzetno oprezan kako bi se izbeglo uzimajući zarobljeni u takvim Ponzi šeme. "

Na drugim mestima u obaveštenju, Ministarstvo je naglasio da Indija ne priznaje nikakvu criptocurrenci kao zakonsko sredstvo plaćanja i da ne dozvole izdaje u zemlji da dozvoli bilo criptocurrenci razmenu. Zbog toga, korisnici će snositi potencijalne rizike finansijske, operativne, pravne i bezbednosne vezane prilikom investiranja u criptocurrencies, navodi se.

Takva napomena može da bude direktno upućen na postojeće trgovaca criptocurrencies u Indiji, i podaci iz CoinMarketCap shovsthat značajniju razmenu criptocurrenci u Indiji, Koinek, trenutno vidi $ 115 miliona dolara obim trgovanja u roku od 24 sata.

Upozorenje Asides, mada, kako je i značajan je u toku rasprava u Indiji da li i kako treba criptocurrencies biti regulisana u zemlji.

Vrhovni sud Indije je prethodno pozvao razne vladine agencije da reaguje na online peticiju koja zahteva odgovarajući propis nad Bitcoin.

U stvari, u avgustu, bilo je notedthat predlogu criptocurrenci regulacije je dostavljen Ministarstvu finansija, ali da je sadržaj i rok takvog propisa i dalje ostaje nejasno. Kao takav, novi izjava državnog organa može još signal više restriktivan pravilo.

Finansijski RegulationIndiaPonzi šema

Slične vesti


Post Regulacija

Zakonodavac u Arizoni pokušava da zabrani blokiranje pištolja

Post Regulacija

Kada Cripto razmene drže više od vašeg novca

Post Regulacija

Od ICO-a do DCO-a: Davn of Cleated Cripto Derivatives

Post Regulacija

2018. izazov: Promovisati odgovornu blokchain inovaciju

Post Regulacija

Kako regulatori postaju blokadni inovatori

Post Regulacija

Ruski regulator: Bitcoin treba ograničiti na kvalificirane investitore

Post Regulacija

R3 najnoviji regulator traži DLT za KIC testiranje

Post Regulacija

Ruska centralna banka piše novi zakon o bbitokama

Post Regulacija

Indijski advokat upućuje peticiju zahtevajući pravila kripto valutnosti

Post Regulacija

Advokatska zakonodavstva u Sjevernoj Dakoti za regulaciju bitkoina

Post Regulacija

Regulatori Abu Dabija zatraže pokretanje Blockchain-a za FinTech Sandbok

Post Regulacija

Uprava Trump-a kupuje u Blockchain Tech