Poslednja munja? Bitkoin skaliranje sloja gotovo spremno | RS.concellodemelon.org

Poslednja munja? Bitkoin skaliranje sloja gotovo spremno

Poslednja munja? Bitkoin skaliranje sloja gotovo spremno

Bitcoin je dugo čekanje za Lightning mreže je skoro gotov.

Objavila je danas, u startup iza tri najaktivnijih Lightning implementacije otkrila rezultate testova, uključujući direktne transakcije, dokazuje njihov softver je sada interoperabilan.

Rezultati istraživanja, koje je objavila ACINK, Blockstream i Lightning Labs, efikasno donose Lightning (mehanizam mnogi vide kao najbolje rešenje za povećanje kapaciteta Bitcoin je) bliže javnom lansiranja.

I dok doduše tehnički, današnja najava nudi dokaze da čini da izgleda kao entuzijasta će uskoro dobiti svoju želju.

Prvo, specifikacije Lightning, u toku od septembra prošle godine, ušli verziju 1. Ovo opisuje pravila mreže, mogu porediti sa standardima koji prop up the internet.

Dok se to ne znači da su specifikacije neće razvijati tokom vremena, oni su sada smatra dovoljno dobar da podrži prvi pravi Lightning Netvork.

Prema osnivaču ACINK, Pierre-Marie Padiou:

"Ovo je Munja standardni smo radili na više od godinu dana. Bilo je mnogo posla od nas i od svih učesnika. To je veliki korak."

Drugo, sve implementacije su pokazala da su kompatibilni jedni sa drugima, na osnovu Blockstream engineer Christian Decker je više od 70 testova, koji je zajedno stavili preko leta.

I na kraju, ali ne najmanje važno, kao što je prikazano sa dva živih transakcije, tri glavne implementacije Lightning su zaista interoperabilan, deo slagalice koji programeri su radili na od prošle godine.

"Mi smo bili u stanju da uspešno obavljanje uplate na mainnet da ide širom sveta, a koji uključuje različite kompatibilne implementacija", rekao je Padiou. "To je vrsta velikog posla."

Interoperabilan, najzad

Dok Munja još uvek nije spreman za javnu upotrebu, Padiou istakao da je interoperabilnost između implementacija je ključ za nastavak razvoja.

Sa specifikacijama kompletni, drugi programeri sada znaju šta pravila za sprovođenje da izgrade svoje Lightning mreže. Bitcoin Startup Blockchain je Thunder mreže i MIT Lit, na primer, dva drugih poznatih Lightning projekti koji bi jednog dana i realizuju specifikacije.

I to kompatibilnost između implementacija sada je pokazao dva testa transakcije, pokazujući kako bi Munja se koristi u budućnosti za plaćanja male vrijednosti.

Jedna transakcija je usmeravaju kroz Blockstream je C-Lightning čvorova do ACINK je lažni kafe app Starblocks (predstava o Starbucks), koji prodaje "Blockaccinos" za 0.015 mBTC.

Drugi transakcija otključana blog post na platformi sadržaj Ialls. Proces koji se koristi ACINK je Eclair novčanik da šalje malu naknadu preko C-Munja na Ialls, koji radi na Lightning Labs LND softvera.

Inženjeri sprovedena oba Lightning plaćanja sa čvorovima rasutim širom sveta, rekao je Padiou.

"To je veoma mala mreža, ali to pokazuje kako interoperabilnost funkcioniše", rekao je Padiou, dodajući da ovo ukazuje živi dokaz-of-koncepta za mehanizma skaliranja.

Bez žurbe

Ali ipak ima još jedan korak pre nego što korisnici mogu iskoristiti Lightning: oslobađanja mainnet softvera.

Prema Padiou, svaka implementacija treba da se oslobodi beta softver za mainnet koji omogućava Bitcoin korisnicima da prave plaćanja preko Lightning mreže za prvi put.

I dok mnogi su uzbuđeni zbog mogućnosti da softver će trebati dosta posla pred san plaćanja za jutarnje Lattes (i sve ostalo), koristeći Bitcoin je realizovan.

U razgovoru, Lightning programeri naglasio da su Kinks ostavio da radi sa korisničko iskustvo pre nego što preporučujemo preduzeća da usvoje.

Padiou tvrdi da je ovaj oprezan pristup razvoju pokazuje programeri su omogućava da dobiju tehnologiju samo pravo, kako bi se eliminisala mogućnost korisnika izgube sredstva.

". To takođe pokazuje pristup je bio veoma konzervativan Nećemo žuriti ništa", rekao je on CoinDesk, dodajući:

"Skoro smo stigli."

Slične vesti


Post Plaćanje

Kako Bitcoin razbija mobilne platne barijere

Post Plaćanje

Da li je Blockchain bolja plata za plaćanja? Panelisti podeljeni na konsenzu 2018

Post Plaćanje

Restoran Bitcoin-Accepting je prvi u Maleziji

Post Plaćanje

Izvršni direktor kompanije Aspen: Bitcoin Micropaiments će promijeniti bankarstvo

Post Plaćanje

Argentinski Bitcoin procesor Merchant BitPagos pokreće $ 600k

Post Plaćanje

Hrabar Bitcoin pretraživač Full Steam napred uprkos izdavaču Uproar

Post Plaćanje

Bitcoin Brovser Brave izvlači vatru od glavnih novinskih izdavača

Post Plaćanje

Bitcoin nudi rešenja za monetizaciju za online izdavače

Post Plaćanje

Tvoj maj može samo poslati prvu Real Bitcoin Lightning Isplatu

Post Plaćanje

Bitkain Micropaiment Service ciljevi Global Freelancers

Post Plaćanje

Reserve Bank of Australia: Bitcoin ograničen rizik za sisteme plaćanja

Post Plaćanje

Mastercard Eies Criptocurrenci Refunds u novoj patentnoj primeni