Anonimni Blockchain Micropaiments unapred sa Bolt | RS.concellodemelon.org

Anonimni Blockchain Micropaiments unapred sa Bolt

Anonimni Blockchain Micropaiments unapred sa Bolt

Može blockchain mikroplaćanja biti brz, decentralizovana i privatno?

To pitanje verovatno čini srž nove bele paperpenned istraživači sa Univerziteta Džons Hopkins koji istražuje metode za dovođenje većeg anonimnost na off-blockchain Micropaiment mrežama.

U radu, istraživači Matthev Green i Ian MIERS istražuju privatnost u kontekstu Micropaiment kanala i navesti novu šemu za slepe off-lanca lakih transakcija, ili Bolt, koji veruju će obezbediti "privatne, trenutna [i] Anonimous plaćanja".

Predlog dolazi u trenutku kada privatnost napori su uglavnom usmerena ka na-blockchain plaćanja, za razliku od onih koji bi se sprovodi na arhitekturi najvišeg nivoa. Ovaj, papir tvrdi, znači privatnosti zabrinutost u vezi sa predloženim projektima (kao što su Lightning mreže Bitcoin je) su dobili manju pažnju, uprkos uverenju ove mreže će dokazati taster za proširenje criptocurrencies za više korisnika.

MIERS, koji je takođe radio na anonimnog criptocurrenci Zcash i Zerocoin (protokol na kojim je zasnovan), rekao CoinDesk:

"Pitanje je: Možete li graditi nešto kao munja koja zapravo čini obezbedi privatnost To je bila motivacija."

Tri ograničenja

U Miers 'očima, criptocurrencies suočavaju sa tri glavna pitanja: proširivosti (ili sposobnost da podrži više korisnika), sporo brzinu kojom se potvrđuje transakcije (oko 10 minuta za Bitcoin i dva i po minuta za Zcash) i transakcije privatnost.

Micropaiment kanala mreže, kao što je u toku-Lightning Netvorkor Thunder mreže, reše prva dva problema prelaskom transakcija na novom sloju. Umesto snimanja svaku transakciju na blockchain, korisnici otvori kanale, možda jednog dana tako što ćete kliknuti na neku aplikaciju, izmirenje transakcija na blockchain samo kada je to neophodno.

Zagovornici tvrde ovo rešava problem skalabilnosti i omogućava mnogo više transakcija, dok još nije potrebna poverenje u bilo koje treće strane.

Na kraju, tu je i pitanje privatnosti, koja je delimično obratili Zerocoin i mnogo očekivanom Zcash, od kojih je oslobađanje je odloženo prošle nedelje.

Ovaj anonimni criptocurrenci, istraživači kažu, može da čuva otvora kanala i poklopce sa otkrivanjem informacija o klijentu i trgovca. Međutim, papir sugeriše da će učiniti nešto da sakriju informacije o Micropaiment kanala.

Nova Bolt, Blogpost objašnjava zašto ovo može biti problem:

"Ovi ious formiraju jedinstveni identifikator koji se može koristiti za praćenje Alice slično kao Svako cookie koji pridržava ove (npr Tor izlazni čvor) neće se prioriknov ko je identifikator pripada. - njen stvarni identitet je uvek zaštićen anonimnost službe - ali oni i dalje mogu posmatrati pregledanih strana i obrazaca, jer više plaćanja na kanalu plaćanja su sami po sebi može vezati ".

To je dovoljno informacija da potencijalno otkrije identitet osobe ili druge informacije o svom onlajn aktivnosti, istraživači tvrde.

Anonimne Munja

Bolt čipovi dalje na preostalih problema problema privatnost plaćanja u kanalu unlinkable.

"Da se ​​ostvare ih plaća, ali nisu otkrili ko si ti", objasnio je Miers.

To anonimizes na "kredite kod" u Micropaiment kanala pomoću dve duge uspostavljena tehnike kriptografije se zovu obaveze (koje skrivaju vrednost plaćanja) i slepe potpisa (koji omogućavaju neko da potpiše transakciju bez otkrivanja ono što se potpisao).

Bolt radi sa bidirekcionalno Micropaiment kanala gde stranke direktno povezuju međusobno i ažuriranja plaćanja svaki put, ali za sada, ima jedna ključna ograničenje. Bolt može da podrži samo jedan posredničke hop, što znači da možda nije kao decentralizovana po želji programeri.

Miers tvrdi i dalje postoji rizik plaćanja kanala može da postane centralizovana, i da više hop mikroplaćanja, kao što su oni nude grom predlozima, mogao a da ne materijalizuju.

U slučaju ove budućnosti, tvrdi Bolt, će štititi podatke o korisniku.

"Ako Munja skida može biti koncentrisana u rukama nekoliko igrača - ćete završiti sa analoga Visa ili Mastercard gde ne treba da im verujemo sa svojim novcem, ali oni će biti u stanju da vidim sve ove transakcije ", rekao je on, dodajući:

"Bolt je dobar način da se osigura da ne vidim ništa uopšte."

Bolt budući

Prema istraživačima, Bolt, može da radi sa bilo kojim criptocurrenci sve dok podržava potrebne kriptografije primitivce.

Bitcoin može da podrži sada, ali "u troškovima korišćenja obaveze hash-based i generički kola na bazi višestranački računanje (MPC) za slepe potpisivanje sa ECDSA", kako blogu objašnjava.

Međutim, Miers je rekao da to radi mnogo bolje kada u paru sa anonimnom valute kao Zcash. Uplate na istom Micropaiment kanalu će biti unlinkable kada se koristi Bolt, ali je deo gde se uspostavi kanal na blockchain neće biti.

Sve u svemu, Miers vidi Bolt i Micropaiment kanala rešavanju ključnih problema koji Bitcoin i druge criptocurrencies do sada suočavaju.

Dalje, istraživači planiraju da objavi prototip u bliskoj budućnosti. Ugrađivanje u criptocurrenci, oni su rekli, neće biti potrebno više vremena.

Slične vesti


Post Plaćanje

PSD2 i Blockchain: uzajamna podrška

Post Plaćanje

Svift odabira Hiperledger Tech za testiranje prekogranične blokade

Post Plaćanje

Bitcoin nudi rešenja za monetizaciju za online izdavače

Post Plaćanje

Mreža: Bitkain skeling tehnika koju stvarno trebate znati

Post Plaćanje

Parni padovi Bitcoin plaćanja Navodeći visoke naknade i volatilnost cijena

Post Plaćanje

Bitcoin Bill Paiments Services zauzimaju širom svijeta

Post Plaćanje

Zašto Apple Pai predstavlja pretnju za Bitcoin

Post Plaćanje

Hrabar Bitcoin pretraživač Full Steam napred uprkos izdavaču Uproar

Post Plaćanje

Bank of England za istraživanje distribuirane knjige o knjigama za poravnanje

Post Plaćanje

Bitcoin i hrabra budućnost pregledača

Post Plaćanje

Bitcoin Brovser Brave izvlači vatru od glavnih novinskih izdavača

Post Plaćanje

Kada nije ako? Banke štrajkuju optimistički ton na blokchain udaru