Kako Indija ide Cashless, njenu Blockchain istraživanje Centralne Banke | RS.concellodemelon.org

Kako Indija ide Cashless, njenu Blockchain istraživanje Centralne Banke

Kako Indija ide Cashless, njenu Blockchain istraživanje Centralne Banke

Mogao blockchain tek da Indija bezgotovinski?

Kao India vlada gura napred sa kontroverznog plana da se zemlja daleko od fizičkog novca, grupa istraživača potpomognuti njene centralne banke je tražio istragu kako blockchain može da postigne taj cilj.

Institut za razvoj i istraživanja u bankarskom Technologi (IDRBT) je osnovan 1990 od strane Reserve Bank of India (RBI), i prošle nedelje, ona je objavio svoj prvi veliki beli paperfocused na blockchain (koji sadrži detalje o testu koji se odnose na trgovinu finansije aplikacije).

Osim što pruža širi pregled mehanike Tehničar je i potencijalnih upotreba u Indijskom bankarskom sektoru, beli papir pretpostavlja da je pravo vreme da se počne procenu kako bi se rupija, indijska nacionalna valuta, se digitalizovati korišćenjem distribuirane knjige.

Indijska vlada, predvođena premijerom Narendra Modi, izazvao široku kritike za movein početkom novembra da se povuče visoke vrednosti novčanica od indijski rupi, valuti zemlje. Modi je kasnije dva puta dolje na njegov plan, pozivajući Indiju da prihvate digitalni novac je kasnije tog meseca, a vlada je na početi izmeni legislationto daljim tih planova.

Prema IDRBT, blockchain mogao da ostvari taj cilj.

Kompletan izveštaj ističe radu koja se vrši od strane centralnih banaka u zemljama kao što Canadaand Velikoj Britaniji, između ostalih.

Autori ovog lista je napisao:

"Sa tehnološke perspektive, mi osećamo da [blockchain] je dovoljno sazrela i ne postoji dovoljna svest među akterima, što čini ovaj pravi trenutak za pokretanje odgovarajućih napore ka digitalizacije indijski rupi preko [blockchain]."

Mapa puta poziva

Autori takođe predložio druge mogućnosti za šire bankarskog sektora u Indiji da se eksperimentiše sa tech.

Za početak, to preporučuje da razmotre banke stojeći svoje interne blockchain mreže, i kao blagodet za potrebe obuke, kao način da se vidi šta, ako ih ima, koristi tech moglo dovesti do njihovih institucija.

"Banke mogu podesiti lične blockchain za njihove interne potrebe", napisao autori. "Ovo ne samo da pomaže im da treniraju ljudske resurse u tehnologiji, ali i koristi tako što će omogućiti efikasno upravljanje resursima [i] mogućnosti za unakrsno prodaje."

Odatle, IDRBT dalje kaže, banke su mogle zajednički rad u oblasti borbe protiv pranja novca / KIC, kredita sindikata i trgovine finansija.

"Ostala područja u kojima BCT može biti korisno primeniti u BFSI sektoru će biti lanac snabdevanja finansije, zakon diskontovanje, praćenje konzorcijuma računa, servisiranje hartija od vrednosti i sistema upravljanja mandat", dodao autori.

Raste trag u Indiji

Da je istraživanje grupe će pozvati za širu upotrebu blockchain u indijskom finansijskom sektoru je možda iznenađujuće, s obzirom na nedavna dešavanja.

To je samo prošlog leta da sam IRB pozvao fordomestic banke da nastavi istraživanja u tehnologije, pozivajući institucije da rade u sprezi sa IDRBT o mogućim aplikacijama.

"Oblaku computing, blockchain tehnologije za preradu i virtuelizacija IT sistema su nekoliko primera koji drže potencijal za koje se koristi u velikom stilu", rekao je IRB zamenik guvernera Rama je Gandi u govoru u julu. "Banke i IDRBT mogu da rade zajedno za proučavanje ove, testiraju ih i prilagoditi za najbolju upotrebu."

Sredinom 2015. Godine, zvaničnici centralne banke positedthat dok digitalne valute mogao podstakla napore pranja novca, oni mogu da poboljša finansijsku uključenost i smanjuju plaćanja trenje.

Od tada, veliki broj finansijskih institucija, kao i privatni sektor stakeholdersbeiond bankarski svet - su se preselili istraživanje slučajeva korišćenja i razvoj proizvoda koristeći tehnologiju.

IndiaRBIcashless

Slične vesti


Post Novosti

Andreas Antonopoulos kampanja za obeležavanje Ielpovih bitkoinskih trgovaca

Post Novosti

Nova koncerna Bitcoin Buiing Service cilja velike investitore sa neto vrednošću

Post Novosti

Kako Bitcoin Omogućava globalni peer-to-peer kreditor BTCJam

Post Novosti

Barclais se pridružio konzorcijumu CLS Blockchain u potrazi za Svift Alternative

Post Novosti

Coinkite i Virtek trial bitcoin debitne kartice i terminali za poziciju

Post Novosti

US Federal Reserve namiguje na integraciju DLT-a u novom izveštaju

Post Novosti

Bitcoin na Filipinima, po brojevima

Post Novosti

Bitcoin Nanosatellites bi mogao orbiti Zemlju 2018. godine

Post Novosti

Severna Koreja usmerava na južnokorejske Bitkoinske razmjene, zahtevi za izveštaje

Post Novosti

Bitcoin Paiments uklonjena iz Fanci-ovog iOS App-a na Appleovom zahtevu

Post Novosti

10 slavnih ulaganja, Korišćenje i pričanje o Bitcoinu

Post Novosti

CPA Trade Association podstiče IRS za Bitcoin Tak Direction