Intel vidi ulogu za blokiranje minerala u genetičkom sekvenciranju | RS.concellodemelon.org

Intel vidi ulogu za blokiranje minerala u genetičkom sekvenciranju

Intel vidi ulogu za blokiranje minerala u genetičkom sekvenciranju

Nova prijava patenta od Intela ukazuje da je tehnologija gigant traži načine da koriste energiju utrošene tokom criptocurrenci rudarstvu za sekvenciranje genetskih podataka.

U prijave patenta, prvi podneo juna 2016. I objavio SAD za patente i žigove u četvrtak, pronalazača Pet Smith i Radžeš Poornachandran opisuju vrstu računara pod nazivom sekvenca rudarski platformu (SMP) koji treba da utvrdi redosled ili nukleobaze u deokiribonucleic kiselina (DNA) ili ribonukleinska kiselina (RNK).

Nukleobaze su molekuli koje čine DNK i RNK, koji sadrže genetske informacije unutar svakog živog organizma na planeti. Redosled ovih baza određuje šta fizičke osobine osoba, biljnog ili životinjskog funkcije.

Prijava patenta napominje da će SMP koristiti nukleobaze sekvenciranja jedinicu da zaista utvrdi redosled nukleobaze u datom uzorku, koji će potom biti overena od strane blockchain pre nego što je trajno zabeležen na njega.

Kao podnošenje objašnjava:

"Ovo otkriće uvodi metode i aparati za ostvarenje dodatnih koristan rad u sprezi sa blockchain rudarstvu. Konkretno, kao što je opisano u više detalja u daljem tekstu, predmetni pronalazak uvodi metode i aparati za korištenje snage obradu podataka sistema za obradu podataka za određivanje sekvencu of nukleobaze u nukleinske kiseline, i zatim pomoću utvrđeni sekvence nukleobaze kao osnova za dalje [proof-of-rada] za novi blok za blockchain. "

Kombinacija blockchain tehnologije i genetskog redosleda nije baš novo, i criptocurrenci projekti poput genecoin su istakli kako je proces rudarstvo energetski intenzivne (kojima se dodaju nove transakcije u blockchain sa novim kovanicama koje kovana kao nagradu) može se primeniti u naučne svrhe.

Prema primeni Intelove, dokaz-o-radu algoritmi "da je nepraktično za napadača ili grupu napadača na korumpirane ili oteti blockchain."

Međutim, za razliku zarobljeničkim sistema koji se koriste od strane Bitcoin i Ethereum blockchains, onaj pominje u Intelovoj predloženog projekta će biti višenamenski, jer bi rezultirati novim blokovima istovremeno određivanje genetsku sekvencu iz podacima.

Algoritam POV bi, dakle, da se koriste obema identifikaciju redosleda a zatim ga verifikuje, prema prijavi, a sekvenca snimljene na jednom bloku će se koristiti kao osnova za probleme zarobljeničkim u sledećem bloku.

IntelDNA SekuencingGenetic Redosled

Slične vesti


Post Novosti

Oracle planira Blockchain cjevovode da poboljša efikasnost zaposlenih

Post Novosti

Boost VC CEO: BitLicense Štetno za startne Bitcoinove početne faze

Post Novosti

Korumpirani agent svile na putu uhapšen u navodnom pokušaju da pobegne

Post Novosti

Kineska berza kineske razmene porasla je 2 miliona dolara za globalno proširenje

Post Novosti

Bitcoin i Intrinsic Value: odgovor laika na Alana Greenspana

Post Novosti

Bitcoin Paiments uklonjena iz Fanci-ovog iOS App-a na Appleovom zahtevu

Post Novosti

Kanadski ekonomisti: Bitcoin treba fleksibilnu regulativu za napredak

Post Novosti

Anonimno Prijava? Civic ide sa Live Blockchain Authentication Service

Post Novosti

Bitcoin cena padne 40 dolara Nakon izveštaja o novim PBOC upozorenjima

Post Novosti

Vodeći Devs govori o Predlogu BitLicense NI

Post Novosti

BIS: Digitalne valute mogu uticati na prihode centralne banke

Post Novosti

Akademsko istraživanje Bitkoina utrostručeno 2018