Illinois Eies Blockchain for IDs i Public Asset Management | RS.concellodemelon.org

Illinois Eies Blockchain for IDs i Public Asset Management

Illinois Eies Blockchain for IDs i Public Asset Management

Ilinois Vlada Radna grupa je navela kako bi primeniti blockchain tehnologija u poslovanju države međuvladinim.

Prema jednom reportfiled 31. Januara od strane Illinois Blockchain Radne grupe Generalnoj skupštini, država razmatra upotrebu blockchain tehnologija za upravljanje državnim identifikacionih stanovnik, tokenize sredstva i smanji kao ovlašćenja prevare.

Radna grupa je navedeno u izveštaju koji koristi platformu blockchain-povered će omogućiti stanovnicima da pristupe i čuvati sve svoje identifikacione informacije, kao što su poreske evidencije, glasa istorija i vozačkih dozvola kao decentralizovana čvorova. Ovaj korisnik-orjentisane model bi onda neka stanovnici poseduju informacije i podelite ga sa različitim vladinim agencijama za javne službe.

U izveštaju se navodi:

"Ovaj novi model bi reimagine odnos između države i pojedinca, jer bi vlada postala verifikator, nego kustos, javnog identiteta servisa ljudi. Vlada bi se kretali od pružanja skladištenje podataka na proveru identiteta, omogućavajući korisnicima da sačuvaju pristup ličnim podacima bezbedno na uređajima. "

Pored toga, tim je takođe ukazao da blockchain tehnologija ima potencijal za Illinois 'javnog sektora u digitalizaciju sredstva, kao što su poreske olakšice, socijalna davanja i municipalnih obveznica.

Bi tokenizing ovih sredstava kroz blockchain tehnologije, kao što su Ethereum blockchain, transparentnost može dovesti do svake transakcije, navodi se u izveštaju. To poboljšava efikasnost smanjenjem uputstvo papirologiju izbegavajući benefit kao ovlašćenja prevare.

Takođe, kao deo svoje istraživačke inicijative, radna grupa je objavio databasethat tragove širom sveta inicijative trenutno istražuju blockchain i distribuira glavne knjige tehnologija u javnom sektoru.

Dugo očekivani izveštaj dolazi kao najnovije istraživanje napora od strane među-vladine radne grupe, koja je bila potrebna zakonodavna kuće države da predstavi potencijalne oblasti u kojima blockchain se može iskoristiti.

Formiran po zakonu u Junelast godine, grupa je video priloge iz Illinois Odeljenja za finansijsku i stručnu uredbe (IDFPR), Cook Counti Recorder dela od i Odeljenja za inovacije i tehnologiju, između ostalih.

IdentitiGovernmentIllinois

Slične vesti


Post Novosti

Partneri R3 Blockchain partnera sa Microsoftom

Post Novosti

Argentinski OmbuShop dodaje opciju plaćanja za Bitcoin za 2.000 trgovaca

Post Novosti

Accenture: Globalni osiguravači će obradovati Blockchain

Post Novosti

8 odličnih ponuda za bitkoin crni petak

Post Novosti

Bitka kod Objašnjenja Video: Ko kaže Bitcoinovu priču najbolje?

Post Novosti

Australijska vlada prati sve Bitcoin do AUD konverzije

Post Novosti

Uniting Ekponential Tech? Think Tank Event Heralds Brightchains Bright Future

Post Novosti

Bank of England Economist predlaže nacionalnu digitalnu valutu

Post Novosti

Noć na londonskom Bitcoin Meetup-u

Post Novosti

Alpaca: nezvanična maskota bitkoina?

Post Novosti

Jeremi Allaire: Regulatori, Vall Street i Bitcoin Going Mainstream

Post Novosti

Aljaska sudija želi pape Francisa da potvrdi Blockchain