Bank of England Economist predlaže nacionalnu digitalnu valutu | RS.concellodemelon.org

Bank of England Economist predlaže nacionalnu digitalnu valutu

Bank of England Economist predlaže nacionalnu digitalnu valutu

Banka vrh ekonomista Engleske je predložio da se digitalni valuta na osnovu Bitcoin mogao da ublaži probleme monetarne politike.

Endrju Holdejnovi, glavni direktor ekonomista i izvršni Velike Britanije centralne banke za monetarnu analizu i statistiku, govorio na Portadovn komori u Severnoj Irskoj 18. Septembra. Tokom svog govora, Holdejn nudi nekoliko načina na koji centralni bankari mogu obaviti monetarnu politiku u periodu kada kamatne stope su blizu ili ispod nule.

Holdejn predložio da centralna banka razmotri da mere poput kvantitativno popuštanje stalni deo njihove politike alata. Međutim, on je upozorio da bi poverenje u centralnom bankarstvu biti poremećena kao rezultat.

Jedno rešenje, rekao je on, bio bi da Banka Engleske da izda digitalni valutu države-backed na osnovu Bitcoin. Podržava ovu inicijativu bi bila negativna kamatna stopa primenjuje se na papir valute u odnosu na digitalnu valutu. Nasuprot tome, Holdejn predložio da papirni novac biti potpuno zabranjen.

Na temu Bitcoin, Holdejn pridružio veći hor centralnih figura banke u ukazivanju na prednosti Bitcoin i, sistema šire, blockchain zasnovane na transakcije. On je u govoru:

"Ono što mislim da je sada prilično jasno je da je distribuiran tehnologija plaćanje oličen u Bitcoin ima stvarni potencijal Na prvi pogled, to rešava duboko problem u monetarnu ekonomiju: kako uspostaviti poverenje - suštinu novca - u distributerska mreža.. Bitcoin je "blockchain 'tehnologija čini da ponudi maštovit rešenje tog distribuira poverenja problem."

Ipak, pitanje odlučuju da koriste digitalnu valutu podržalo od strane Banke Engleske, u skladu sa Holdejna, je i dalje veoma nerešeno.

"Da li varijanta ove tehnologije može da podrži centralna digitalna valuta banka izdala je veoma otvoreno pitanje", rekao je on. "Isto tako je da li će javnost da prihvati kao zamena za papirnog novca. Centralna digitalni valuta banka izdala podiže velike logističke i ponašanju pitanja, takođe. Kako praktično će raditi? Šta bezbednosti i privatnosti rizika će podići? I kako bi javnih i privatnih izdati novac koji interakciju? "

"Ta pitanja nemaju jednostavne odgovore", dodao je on, pre nego što ističući da Banka Engleske istraživači trenutno rade na takvim inicijativama.

UKBank od EnglandCentral banke

Slične vesti


Post Novosti

Bitcoin Platforma Derivatives BTC.sk Partneri Sa Azijskom Ekchange ItBit

Post Novosti

Superbike Racer nosi logotip Bitcoin na ostrvu Man TT Classic

Post Novosti

10 slavnih ulaganja, Korišćenje i pričanje o Bitcoinu

Post Novosti

Aria PC Technologi se pridružuje listi prodavača PC računara koji se prihvataju za Bitcoin

Post Novosti

Centralni depozitarni planovi Rusije za izgradnju vlastitog kriptokurrenci novčanika

Post Novosti

Blockchain može pomoći Britaniji ostati relevantan nakon Brekit-a, kaže EU zakonodavac

Post Novosti

Noć na londonskom Bitcoin Meetup-u

Post Novosti

Startup pokreće $ 20 miliona za izgradnju IouTube-a na Blockchain-u

Post Novosti

Vatikanska adresa za označavanje upotrebe bitkoina u robnoj trgovini

Post Novosti

Vrh Alabama Regulator: Mt. Gok je bio katastrofa što se dogodilo

Post Novosti

6 (Više) Mitko bitkoina Debunked

Post Novosti

Bank of England: Digitalne valute mogu revolucionirati plaćanja