Još uvek živ: NI sudija odlaže odluku u borbi protiv BitLicense | RS.concellodemelon.org

Još uvek živ: NI sudija odlaže odluku u borbi protiv BitLicense

Još uvek živ: NI sudija odlaže odluku u borbi protiv BitLicense

"Da li vas plaća u bitcoins?"

Pitanje u režiji sudske obezbeđenja u pravnom savetniku u Njujork stanovnik Theo Chino juče, ističe glavni problem dugo okrenut regulatori s obzirom na tehnologiju - je Bitcoin valutu ili robu?

Kao što je industrija je otkrio opet, vreme i vreme, to samo zavisi.

Međutim, taj odgovor nije sasvim dovoljno u Njujorku, gde su stavljeni rane pravila mesto za startups na osnovu toga što zakoni prenosa novca primenjuje. Iako se većina preduzeća su se pomirili sa pravilima, uzimajući prakse u obliku ili drugo isploviti Chino nije odustala od borbe.

Dva iearsafter početku podnošenja sudskih dokumenata, Chino advokat tvrdio na sudu juče da su takozvani BitLicense propisi doneo ranu kraj karijere svog klijenta kao Bitcoin preduzetnika, kao mnogi drugi su tvrdili.

S jedne strane, Chino pravni zastupnik tvrdio da je Njujork Stejt department finansijskih usluga (NIDFS) prekoračila svoj mandat kada je izdao BitLicense. S druge strane, advokat okrivljenog tvrdi da je Chino nije imala osnova za njegovu žalbu.

Ali, umesto da odbacuje underdog zahtev, sudija Carmen Viktorija George izdao ono što može biti jedan od više iznenađujućih izjava u kratkom pravnom istoriji Bitcoin je.

Ona je zaključila:

"Sud zadržava odluku."

Umesto da formalno merenje u na predmetu, sudija Sveti Georgije odrediti budući datum suda za učesnike da se ponovo sastanu 11. Januara 2018. Godine.

Ali, dok je mogao da izgleda kao iritira birokratske mere Chino je sve osmesi na zaključak dana. Ne samo da li to znači njegov slučaj bude da živi još jedan dan, ali je sudija činilo, s vremena na vreme, pod uticajem argumenata njegovog advokata.

Tužitelj

Za Chino i njegovog branioca je neodlučnost se može posmatrati kao mala pobeda, onaj koji će napreduju svoj slučaj na sudu, i nadamo se, obezbediti olakšice za mala preduzeća Oni tvrde da je povređen zakon.

Izađe, potisak Chino argumenta je i bio da kao "biznis mali" vlasnika, on nije imao sredstava da prođe kroz izuzetno ekpensiveapplication procesu za BitLicense. Ne samo da je primena koštati $ 5.000, ali je i rezultiralo podnosilaca troše milione na zakonske naknade.

Dakle, još 2015. Chino podneo tužbu protiv NIDFS i prestao da radi na svom poslu.

"Od trenutka kada je dozvola je proglašen" Chino branilac Pjer Ćirić tvrdi na sudu ", znao je cena skladu je previsoki."

A postoje dokazi da napravite rezervnu kopiju na zahtev. Do danas, samo su neki od BitLicenses su dobile, i još mnogo firmi ostaju zaglavljeni u statusu aplikacije.

Ipak, možda je Chino je kritika na osnovu zakonskog klasifikacije Bitcoin je da je imao najviše uticaja. Na pitanje sudije da li Bitcoin je, u stvari, finansijski instrument, Ćirić je odgovorio: "Ne, apsolutno ne."

Umesto toga, on je ustvrdio da criptocurrenci je roba, više usklađena sa definicijom stavio forthin 2015. Od strane američkih Commodities Futures Trading komisije.

I sudija George činilo otvoren za raspravu.

Odbrana

S druge strane, međutim, Džonatan Konli, koji je zastupao NIDFS, proveo veći deo svog vremena izbegavanju ovo veći intelektualni pitanje.

Umesto da rješavanje otvorenog pravnu definiciju Bitcoin je, Konli tvrdio umesto da je Chino nije imao pravo da nastavi sa svojim zahtev zbog činjenice da je zeznuo svoju BitLicense zahtev, između ostalih potraživanja.

Prema Konli Chino podnio forme sa više polja navodi "ne važe" i "neću otkriti," pre zaustavljanja u potpunosti procesa. Zbog toga Konli tvrdili šteta je samo "spekulativno."

Na ovaj način, primedbe smanjiti do srži onoga što bi mogao biti još jedan problem u ovom slučaju - da li Chino je pogodan kandidat da podrže svoje tvrdnje. Ali za sada, da odlučnost će biti odložena.

Hajde januara, ostaje da se vidi koliko će sudija vlada - i da li su još iznenađenja u prodavnici za ono što je možda najviše verovatno pravni slučaj u industriji.

Slične vesti


Post Zakoni

Bitcoin Lav: Prenos novca na državnom nivou u SAD

Post Zakoni

Sud preuzima kontrolu nad kriptom razmene digitalnih valuta

Post Zakoni

Prekidanje najnovije verzije BitLicense u Nev Iorku

Post Zakoni

Bank of America je već prijavila preko 20 patentnih blokova

Post Zakoni

SEC File Fraud Suit protiv Bitcoin startup-a Vlasnik

Post Zakoni

Ben Lavski demonstrira evoluciju o bitkoinskim problemima u Redditu AMA

Post Zakoni

BNP Paribas radi sa Blockchainom na pokretanje Open Source zakona

Post Zakoni

BitConnect udario drugom tužbom zbog optužbi Ponzija

Post Zakoni

BitPai izjavio osiguranju nakon što je izgubio 1,8 miliona dolara u napadu na phishing

Post Zakoni

Bitcoin Ovnership i njegov uticaj na opasnost

Post Zakoni

Overstocks TØ je već izgradio platformu za trgovanje regulisanim ICO-jevima

Post Zakoni

Demo Dai Recap: 5 Boost VC Bitcoin startupi na usponu