Recite Zdravo Multi-Blockchain Business Model | RS.concellodemelon.org

Recite Zdravo Multi-Blockchain Business Model

Recite Zdravo Multi-Blockchain Business Model

Noel Acheson je veteran 10-godišnje analize preduzeća, korporativne finansije i upravljanje fondovima, i član tima proizvoda CoinDesk je.

Sledeći članak je prvobitno pojavio u CoinDesk Veekli, običaj-kustos bilten dostavlja svake nedelje, isključivo pretplatnicima.

Naš najnoviji Država Blockchain izveštaja, objavljen ove nedelje, otkriva da je VK sredstva za blockchain startups naglo porastao u K4 godine u godinu, čak i dok je ukupni godišnji bio gotovo nepromenjen.

Ono što slajdovi ne shovis pomak u prirodi investicija koje postaje još očiglednije ako se zumira i uključiti druge nedavne finansijske runde.

Tokom proteklih šest meseci, bilo je više od 25 investmentsin blockchain počeci. Pet su za iznose veće od 10 miliona dolara.

Ovde je interesantan deo: svi osim jednog od poslednjih velikih investicija su u startup sa multi-blockchain poslovnog modela, dok je pre godinu dana, noneof ih je bilo.

Igrači

Najnovija investicija, najavio je ove nedelje je $ 24m finansiranja roundfor plaćanja platforme Align komore. Kompanija je ukazao da će sredstva biti iskorišćena za rebrendinga (sada će se zvati VEEM) i ekspanzija poslovanja.

Dok je tri-godišnji pokretanje do sada fokusirana na Bitcoin blockchain, u razgovoru sa CoinDesk, direktor je potvrdio da ne samo da je takođe koristiti SVIFT porukama šine, ali da je firma aktivno istražuje dodatne blockchains.

Ako je plan ide napred, Veem će proći od "čiste igre 'do' multichain" uslugu.

Pre toga je Bitfuri, što je podiglo $ 30min januara. Firma je počela još pre pet godina kao Bitcoin proizvođača rudarske hardvera, preselio u blockchain usluga, a nedavno je objavio zajednički projekat zemljišta-titling za koje se koristi kako privatnu blockchain i Bitcoin.

Ne možete dobiti mnogo više multichain od Polichain, koji je podigao $ 10mlate prošle godine. Fond hedž planira da investira u blockchain tokena, bez predrasuda u vezi sa protokolom.

I, u oktobru, a 10-iear-old uplate startup zove PaiCommerce podigao $ 22m posebno da istražuju blockchain, što znači njegova poslovni model je sada mešavina centralizovanih i decentralizovanih sistema.

Jedini izuzetak u odnosu na listi je Akoni, čista privatna blockchain servis za tržišta kapitala koja se podigla $ 18min decembra.

Kontekst

Gledajući uporednim podacima, u istom periodu prošle godine (oktobar 2015-mart 2016) video sličan broj VC investicija, od kojih su četiri bile veće od 10 miliona dolara.

Iako nisu konačni, ovaj trend ne ukazuju na otklanjanjanja granica između različitih tehnologija. Više preduzeća i investitori izgleda da shvate da, u tako mladom oblasti, isplati se imati opcije.

Za Bitcoin preduzeća, to bi moglo da znači prihvatanje da strukturni problemi mogu završiti kao unsurmountable, i da su tehnološki skokovi u blockchain prostor nude intrigantne alternativa. Za Fintech kompanija kao što su PaiCommerce, to bi moglo da znači shvatanje da je potencijal je pravi.

Smena

Poslovni modeli na stranu, postoji još jedan interesantan trend dešava, što pokazuje šta bi mogao biti početak značajnog geografskog smeni.

Pogledajte investitora u kola veći od 10 miliona dolara u poslednjih šest meseci.

Jedan od investitora u VEEM je SBI Holdings, japanski investicioni ruku. Jedini investitor u BitFuri krugu je kreditni China Fintech građi. Bili su prisutni u samo jednom (Blockstream) velikih kola u istom periodu prošle godine azijske investitore.

Dok je veličina uzorka je doduše nije velika, u rundi finansiranja u narednim mesecima verovatno da potvrdi ovaj trend: naglasak na poslovnim modelima koji uklopiti blockchains, a veći geografsku diversifikaciju - svi znaci rastućem i sazreva sektora.

Kliknite ovde da nikada nećete propustiti Veekli Email Opet

AsiaFundingInvestments

Slične vesti


Post Investicije

BitFuri investitor: Ostavi Blockchain mogućnosti za mene

Post Investicije

R3 će zatvoriti Blockchain-ovu najveću investiciju u K1, izjavio je izvršni direktor

Post Investicije

Startovanje Bitcoin Pairoll-a Bitvage podiže $ 760k

Post Investicije

SolidKs želi popisati Bitcoin ETF na Njujorškoj berzi

Post Investicije

Investicioni fondovi koji sadrže bitkoin dodato IG

Post Investicije

Angelovi investitori žele izgraditi bitkoin ekosistem

Post Investicije

Novac na Mougaiaru? Autor bloka posla biznisa pokreće Cripto fond

Post Investicije

Implikacije Bitkoina: novac bez vlade

Post Investicije

Pad cijena Bitcoin-a ispod 600 dolara kada se američka vlada sprema za prodaju 30k BTC-a

Post Investicije

Bitcoin cena hvata kao Silk Road Aukcija Spurs investitor Interes

Post Investicije

Bitcoin AngelList Sindicate pokreće $ 1 milion u podršci investitora

Post Investicije

SEK usko gleda na javnu kompaniju Blockchain Pivots, kaže predsednik