Da li je smanjivanje bezbednosti sigurno postalo dobar za bitkoin? | RS.concellodemelon.org

Da li je smanjivanje bezbednosti sigurno postalo dobar za bitkoin?

Da li je smanjivanje bezbednosti sigurno postalo dobar za bitkoin?

Dok su strogi propisi koji su nastali nakon finansijske krize 2007-2008 privukao vatru iz mnogih učesnika industrije, možda su imali nenamerne posledice: čineći Bitcoin privlačnije za investitore.

Nakon krize, regulatori stvorio je složena pravila i propisa osmišljenih da se obezbedi kontinuirano stabilnost globalnog finansijskog sistema. Novi okvir uticao na mnoge različite aspekte industrije finansijskih usluga, uključujući i finansijske institucije koje su uključene u trgovanje.

Prema novim pravilima, investitori često moraju da deponuju gotovinu (poznat kao "margina") prilikom trgovine. Ova margina je često ostaje na clearinghouses, koje deluju kao posrednici i pomoći da trguje i dalje odvija čak i ako jedna strana dobije hladne noge.

Ove clearinghouses onda se taj novac i plasiraju ga za sigurne sredstava, kao što su nemačkih obveznica ili obveznica Trezora SAD, putem otkupa agreementor tržištu "Repo ', što im omogućava da kratkoročnih kredita.

Ceo ovaj proces je imao efekat donošenje određenih sigurnih sredstava - posebno visokog kvaliteta državnih obveznica - sve retke.

I ova situacija mogla potencijalno rasti teža, Ives Mersch, član Izvršnog odbora Evropske centralne banke, varnedrecentli.

On je naveo u govoru januara:

"Zahtevi za trgujući da bude centralno očišćeno i dalje se uvodi, tako da je potražnja od tržišne infrastrukture za razmenu gotovinu, jer će kolateralna rasti."

Dok clearinghouses su snapovanje do sigurne imovine, oni sigurno nisu sami u tom pogledu. Centralne banke širom sveta su ponaša na sličan način, kupovinom biliona vrednosti dolara obveznica sledeće finansijske krize.

Jedan od glavnih Cilj ovog kvantitativnog popuštanja (KE) je postavljanje pritisak na kamatne ratesin pokušaj da podupreo kreditiranje i stimuliše ekonomski rast.

Ovi napori su uglavnom uspešni, kao kamatne stope su vrlo ostali lovfor nekoliko godina.

Potraga za prinos

Dok KE je pomogla da se stvori ambijent niskim kamatnim stopama (i samim tim skromnih troškova pozajmljivanja), ona je imala nenamerne posledice stavljanja silazni pritisak na prinose.

Sadašnji ambijent je izazvao mnoge investitore da se upusti u potrazi za prinos, što zauzvrat je privukla investitore da Bitcoin, prema nekoliko analitičara koji su razgovarali sa CoinDesk.

Tim Enneking, predsednik Cripto Asset Management, razgovarao sa ovog aspekta digitalnog novca, kaže, "To toliko nije manjak utočište sredstava, toliko niske prinose u svim klasama imovine", koji čini Bitcoin privlačan.

Okruženje sa niskim prinosom se "vozi apetit za kripto valute širom odbora", dodao je on.

Jacob Eliosoff, menadžeru za criptocurrenci fond, takođe razgovarao sa ključnim potrebe stvorio trenutni nedostatak visokih prinosa investicionih mogućnosti, kao i kako da veruje da će situacija podstiče potražnju za Bitcoin:

"Potraga za prinos nema takve očigledne odgovore i ja očekujem da se vozi neki od interesa."

Katastrofa Hedge

Bitcoin cene su često uživaju vetar u ledja tokom vremena geopolitičkog i makroekonomske neizvesnosti. Kao rezultat toga, tržišta kapitala su došli da vrednost understandbitcoin je kao "katastrofa živice," rekao je ARK-Investanalist Kris Burniske CoinDesk.

Ako se privreda pasti u recesiju, odnosno pad berze, Bitcoin cene bi moglo značajno da koristi. Dok investitori imaju tendenciju da traže sigurnije hartije od vrednosti u vremenima ekonomskih previranja, opšti nedostatak takvih sredstava da ih podstaći da hrle da umesto toga Bitcoin.

Hari Sasa, upravljanje partner investicionog menadžera Binari finansijske, se priprema za takav događaj, koji je nedavno govorio CoinDesk: "Naša nova fond posebno cilja visoke neto klijentima i institucijama u vrednosti kako bi mogli da parkiraju svoj novac u alternativnom imovine."

Je nastavio:

"Criptocurrencies se vide kao sigurno utočište sredstva sada od globalnih makroekonomskih dešavanja, kao što su devalvacije valute ili čak događaja kao što je" Brekit '. "

Drugi analitičari ponudio komplikovaniji procenu, sa Eliosoff naglašavajući da, dok je pad bi "verovatno" pružaju Bitcoin sa Tailvinds, može zavisiti od toga šta faktori prouzrokovalo pad da se ostvari na prvom mestu.

Majkl Moro direktor Genesis Global Trading, dodao još neke detalje u situaciji, ističući da je "sigurna" je relativan pojam. On je takođe istakao da je geografija može da odigra ključnu ulogu u donošenju odluka investitora.

Moro je izjavio:

"Ako sam ja američki investitor, siguran sam da ima dosta drugih sredstava koja će biti posmatrani kao bezbedan pre nego što se Bitcoin. Ali ako sam nalazi na drugom mestu sa više ekonomske nestabilnosti, Bitcoin mogu vrlo lako biti jedan od prvih opcija. "

Istorijski gledano, cene Bitcoin nisu correlatedvith onih drugih sredstava - u pravu pokrenuo Moro.

Treba recesija ili finansijska kriza odvijati, ovo je još jedan aspekt koji bi mogao da digitalno valuta veoma atraktivna. U vremenima krize, investitori često paničite, rasprodajom mnogo različitih sredstava i izaziva nekoliko različitih vrsta hartija od vrednosti da gubi vrednost istovremeno.

Treba da što je panika prodaja odvija, investitori mogu naći taj Bitcoin, sa svojim statusom, kao i jedinstven i korelaciji klase sredstava, još privlačniji nego što bi inače.

Napomena: CoinDesk je ćerka Digital valute grupe, koja je vlasnik Genesis Trading.

USRegulationInvesting

Slične vesti


Post Investicije

Kompanija Blockchain Align Commerce podiže $ 12,5 miliona serije A

Post Investicije

Jučen pokreće 23 miliona dolara serije A

Post Investicije

Adam Draper: investitori ne žele da čuju Vord Bitcoin

Post Investicije

UBS govori klijentima kako staviti opklade na Blockchain Tech

Post Investicije

VC podiže 6,6 miliona dolara u finansiranje

Post Investicije

Bitcoin Fund Manager se suočava sa zaključavanjem računa HSBC-a

Post Investicije

Blockchain Data Platform Tierion pokreće $ 1 milion

Post Investicije

500 startupa za pokretanje Bitcoin i FinTech investitora Sindicate

Post Investicije

Bitcoin cena hvata kao Silk Road Aukcija Spurs investitor Interes

Post Investicije

Kineska Huiiin grupa pokreće bumcoin fond od 20 miliona dolara

Post Investicije

Bitcoin AngelList Sindicate pokreće $ 1 milion u podršci investitora

Post Investicije

Bitcoin Brovser Brave pokreće $ 4,5 miliona za borbu protiv onlajn oglasa