Ilinois se pridružio R3, predstavio Ekpansive Blockchain plan podrške | RS.concellodemelon.org

Ilinois se pridružio R3, predstavio Ekpansive Blockchain plan podrške

Ilinois se pridružio R3, predstavio Ekpansive Blockchain plan podrške

Dok veći deo SAD radi na tome da sastavi zakrpi uz blockchain propisa, Ilinois otkrio opsežnu plan je juče da će videti država sprovodi blockchain rešenja u više vladinih agencija.

Otkrio na DC Blockchain samitu, čiji je domaćin privredne komore Digital, multi-agencije, javno-privatno partnerstvo ima za cilj da poveže mnogo infrastrukture države, koristeći zajedničku, distribuira knjigu.

Iza samo igra da se modernizuju birokratije, Illinois Blockchain Inicijative plan je dizajniran da uključite Rodna kuća derivata i centar za razmenu SAD merkantilnog u vrelu od koje druge države takođe mogu raditi da usvoje blockchain.

U razgovoru sa CoinDesk, blockchain biznis vezu Illinois Blockchain Inicijative u, Dženifer O'Rourke objasnio kako ciljevi njenog državnog vlade su bili uzvišeni, i jednostavno.

O'Rurk said:

"Svi putevi prolaze kroz Chicago, sve pruge, disajnih puteva, brodovima načine, sve. Ne može se nigde ne prolazi kroz Čikagu, kao i da ima značajan posledice za lanac snabdevanja i primene blockchain."

Sa budućim ciljevima koji uključuju kretanje stručnu spremu, Health Provider registara i energetske kredita u blockchain, O'Rurk je najavio da će država Ilinois je izabran jedan partner industrije.

O'Rurk otkrio prvi državni organ će sada pridružiti R3 bankarski konzorcijum, distribuirani glavne knjige napore povered bi učešćem od više od 80 globalnih banaka.

Udvostručene napore

Dalje, država je otkrio da je formirana dva sopstvenih unutrašnjih blockchain entiteta.

O'Rurk zvanično najavio stvaranje Illinois Blockchain zakonodavnom Radne grupe, prethodno reportedbi CoinDesk. Radna grupa na čelu sa državnim zakonodavca, Majkl Zalevski će biti 12 osobe grupu posvećena istraživanju uticaja blockchain na društvo.

Osim toga, O'Rurk otkrio stvaranje savetodavnog odbora Illinois koji će se fokusirati na razvijanje strategije za implementaciju blockchain rešenja. "Mi prepoznajemo značaj izgradnje da ekonomski razvoj i podrška ekosistem", rekao je O'Rurk.

Ali O'Rurk priznao okupiti toliko vladine grupe posvećene blockchain nije bio lak zadatak. (Grupa od šest državnih organa iza Illinois Blockchain Inicijative uključuje Illinois Department of Commerce, IT odeljenje države, a dva regulatorna tela.)

Daleko od toga da prirodno poravnati, O'Rurk rekao je trik za dovođenje sve zajedno je bilo dobro, staromodno "mukotrpan".

"Kada smo videli da je ujed na liniji", rekla je, "mi smo bili spremni da odmah nastaviti sa tim i dovesti ih. Bilo je skoro kao detektivski posao."

Dok Njujork ima Vall Street, a Kalifornija ima Silicon Vallei, Čikago je poznat kao "rodno mesto derivata", i zato što kući na dva largestpersonal osiguravajuća društva u SAD.

Ali oni nisu jedini industrije inicijativa ima u svojim znamenitostima. O'Rurk kaže da ona i njen tim su blisko sarađuje sa kompanijama iz oba lanca snabdevanja i biotehnološke industrije.

"Svi oni aktivno razmišljaju o tome, oni rade dokaze o konceptu, oni rade pilote interno", rekao je O'Rurk.

"I kada mislite o tome ko su ti glavni igrači u tim industrijama, mnogi od njih se nalaze u Čikagu."

Blockchain obrazovanje

Pored rada koji se fokusira na pomoć vlade i biznisa bolje razumeju kako distribuirana knjiga može uštedeti vreme i povećanje transparentnosti, O'Rurk otkrila tri obrazovne ulaganja.

Prvi je Čikago Blockchain Centar - prvobitno osnovan pre dve godine, kao Chicago Bitcoin Centra Matthev Roszak od blockchain pokretanje Blok - koji će sada služiti kao obrazovne ustanove države.

Takođe, država Ilinois će biti domaćin kvartalni seminara seriju u saradnji sa criptocurrenci zagovaranja firmom, Coin centar, da se obrati zabrinutost bankarskih digitalnu valutu, koja je tradicionalno bila ogromna kamen blockfor startup criptocurrenci u vezi.

"Svesni smo da je ovo veoma neprozirna prostor sa puno pitanja oko toga", rekao je O'Rurk. "I mi želimo da budemo deo razgovora počne se na dno, ili barem ima bolji dijalog o tome šta to znači."

Ilinois Odeljenje za finansijske i stručne Uredbe (IDFPR) prošle godine unveiledcriptocurrenci uputstva tako da je jedna od prijateljskih država da Bitcoin i drugim korisnicima criptocurrenci se.

Pored obrazovnog rada sa Coin centra, Ilinois Blockchain Inicijativa je najavio da se pridružio obrazovne mreže Blockchain, a u saradnji sa grupom, planira da otvori Microsoft Azure blockchain sandbok države za predstojeći blockchain Hackathon.

Re-Imagining vlade

To nije bilo sve, iako, O'Rurk takođe otkrio detalje o pet integrisanih vlade pilota, od kojih je jedan se privodi kraju.

Izgrađen u saradnji sa Cook Counti Recorder od dela, prethodno otkrio dokaz koncepta da se omogući prodaja imovine na blockchain bi značilo prvi blockchain posao sa nekretninama u SAD, rekla je ona.

Prikladno, da je upravo ova vrsta među-vladine saradnje koji blockchain bi jednog dana olakšati na velikoj skali, prema Illinois odeljenju zamenik direktora finansija je strategije, Cab Morris, koji je takođe razgovarao sa CoinDesk nakon događaja.

Morris kaže da takve vladine agencije širom SAD pogledate šta rade i pitati šta je na "jezgra" njihove "poslovnog modela", i kako se dele, nepromenljiv knjiga poboljšati taj proizvod?

"Da bi vlada malo tanji, efikasnije, automatizovana", rekao je Moris ", ali i više personalizovane i prilagođene svakom konkretnom građaninu, došao sam da mislimo da je eventualna mogućnost da možemo da uhvatimo ovde."

O'Rurk to stavi na drugi način:

"Zamišljam svet u sedam do 10 godina, gde nikad da idem u DMV. To je uzbudljivo. To je stvarno uzbudljivo i nismo stigli. Nismo blizu toga još. Ali rad koji mi radimo je polaganje temelja za to. "

GovernmentIllinois

Slične vesti


Post Odlika

P2P Giant Dianrong se priprema za potpunu integraciju blokera

Post Odlika

Projekat Jasper: Lekcije iz prvog blokačkog projekta Banke Kanade

Post Odlika

Zajednica Bitkoina udara u pomoć nepoljnim žrtvama zemljotresa

Post Odlika

Zašto Bitcoin i Blockchain samo započinju

Post Odlika

Pretnja ili prilika? Blithe Masters razgovara o blokchain Jobs Impact

Post Odlika

Kako bi Blockchain Tech mogao prelaziti auto-vozače u Fast Lane

Post Odlika

Zašto Chronicled veruje da su patike mogle biti velika tržnica Blockchain-a

Post Odlika

Infosis: Adoption Blockchain Tech ne preuzima deceniju

Post Odlika

Mali projekat munje ima dvije velike implikacije

Post Odlika

Najznačajniji ljudi CoinDesk u Blockchain 2018

Post Odlika

Ko je izmislio pantalone? zašto Identiteti kreatora ne rade

Post Odlika

Odd Bedfellovs? Programeri Blockchain-a mogu naučiti da vole Svetsku banku