Ideja za realizaciju: kako holandske banke koriste bočice | RS.concellodemelon.org

Ideja za realizaciju: kako holandske banke koriste bočice

Ideja za realizaciju: kako holandske banke koriste bočice

Sanja Petković i Arnab sinh su konsultanti za upravljanje u Accenture, Holandiji, gde su specijalizovani za blockchain u bankarskim i digitalnih plaćanja, respektivno.

U ovom mišljenju komadu, Petković i sinh razgovarati o tome kako su finansijske firme u evropske zemlje približava blockchain, i kako trendovi u tehnologiji oblikuju svoj rad i napredak.

Holandski organizacije i banke su u prvom planu evropskih inicijativa blockchain od 2013-14.

Vođena velika potreba da se poboljša prinos na kapital (ROE), ove inicijative eksperimentisao na potencijal ovih uređaja za poboljšanje efikasnosti, poverenja, transparentnosti, do i inovacije u bankarskom modelu.

Stoga se dosta govori da, podstaknuta učenje iz poslednje tri godine, u leto 2017. Godine se vidi sve vodeće Holandski banke čine značajne napredovanjem u realizaciji njihovih blockchain programe.

Početkom jula, 2017 dva vodeća Dutch banke - ABN AMRO i Pabobank pridružio SVIFT je blockchain dokaz-o-koncepta (POC) inicijativu za Globalni plaćanja inovacije (GPI) servis. Istovremeno ING uspešno završila testiranje potvrdu trgovine platforme blockchain-povered u partnerskih odnosa Calipso i R3 konzorcijuma.

Dok su Holanđani su tradicionalno poznate po svojim inovacijama (Holandija na trećem mestu Globalnom indeksu inovacija), ova uspešna priča u blockchain često pripisuju fokusiran koherentnosti između politike, saradnje i nadzor, pogon holandske banke na čelu više globalnih inicijativa. Ovaj članak ima za cilj da istakne neke od ključnih tema blockchain u vezi uočenih u holandskoj bankarskom pejzaž tokom poslednjih godina, sa izgledima za 2017-18 i razmišlja o nekoliko ključnih uzdizanje iz njihovog uspeha.

Holandski banke su napravili značajan napredak u usvajanju blockchain i istražuju mogućnosti širom poslovnih linija

Istraživanja pokazuju da većina velikih Dutch banaka intenzivirala svoje blockchain inicijative u 2016-17 i razvijaju iz istraživačkog faze papirnom mobilizacijom dokaze-of-concept u različitim poslovnim linijama.

ING je radila na 27 dokaza-of-koncepta u šest oblastima poslovanja: plaćanja, finansiranja trgovine i obrtni kapital rešenja, finansijskim tržištima, banka trezorskih, kreditiranje i usklađenosti i identiteta. Materijalna ključnih indikatora performansi (KPI) su korišćeni za proveru rezultata i pogodnosti ovih dokaza-of-koncepta. Na primer, PoC na finansiranje trgovine je pokazao značajne dobitke u procesu inače papirnom, što dovodi u potencijalne uštede od 10-15% i uzimanja prihoda od 15%.

Na sličan način, ABN AMRO je pokrenula pilot da istraži kako blockchain aplikacija "Baklja" može dozvoliti stranama koje su uključene u nekretnine transactionto neprimetno snimanje i razmena informacija. Banka je istražio kako blockchain može rešiti probleme u finansijskom revizije i poštovanje, u finansijski oporavak i restrukturiranje (FR & R).

Pabobank je svoje inicijative na prekogranična plaćanja i mikroplaćanja, dok SNS-banka iselio iz tradicionalnih bankarskih oblasti da testirate upotrebu blockchain u rešavanju neefikasnosti u zdravstvenom sistemu.

Saradnja se vozi zamah

Bliska saradnja nastavlja da bude apsolutno neophodno za istraživanje mogućnosti korišćenja blockchain. Potraga za pravom blockchain tehnologije i namensko korišćenje casesled holandske banke da partner sa drugim bankama i fintechs, ili da se priključe regionalne i globalne konzorcijuma.

2016 ING je radio sa partnerima unutar i izvan banke, uključujući i konzorcijume, kao što R3, holandske centralne banke, holandskog platni Udruženja i Evropske bankarske forum. Banka je takođe udružio sa Societe Generale i trgovačka kuća Mercuria za testiranje živu trgovinu ulja pomoću blockchain.

ABN AMRO sarađivao sa holandskom univerzitetu (TU Delft) i Port of Rotterdam i 14 drugih stranaka da se istraže mogućnosti blockchain u logistici. Ovaj projekat $ 2.2 miliona fokusira na isporuku tri konkretnih slučajeva upotrebe: lanac snabdevanja finansiranja, finansiranja inventar i kružni ekonomije. U međuvremenu Pabobank radio sa papučice programima kao što su Startupbootcamp, Footbites, Rockstart i Nekus laboratorije, i sa tehnološkim usluga, kao što su D + H.

Ovi događaji su praćeni od strane mreže pristupa koordiniran i otvorenom predviđen u holandskom tržištu kroz formiranje Nacionalne koalicije Blockchain (u martu, 2017), predstavlja verovatno jedan od vodećih napora vlade pogon za razvoj i stvore "uslove za pouzdan i socijalno prihvatljive blockchain applications. "

Poželjni platforme pojavljuju

Takođe, u nastajanju su specifične platforme koje su sada favorizovao u ovim institucijama.

Tokom proteklih 18 meseci, mnogi dokazi-of-concept izgrađeni su usklađivanje tehnologije Ethereum ili Hiperledger. Ovo su među zrelih tehnologija za permissioned blockchainvhere su dozvoljeni spoljni akteri, i kao takvi su široko prihvaćeni od strane holandskih banaka.

Isto tako, pametne ugovori, programirati ugovori definisane kompjuterskog koda koji se automatski olakšati, proverava, izvrši i sprovede pregovore ili performanse uslova ugovora, prave uticaj kao vodeći blockchain slučajeva korišćenja. Oni su izgrađeni na vrhu rešenja blockchain same.

ING, ABN AMRO i Pabobank koriste pametne ugovora rešenja da iskoristi prednosti "manje papirologije" i na taj način smanjuje troškove obrade transakcija.

Izgledi za 2017-2018

Dok 2016-17 fokusirana na istraživanje i dokaza-na-koncepta u veoma širokom spektru poslovnih linija, vrlo je verovatno da u 2017-18, holandski banke će koncentrisati svoje napore na odabranim operativnim područjima i koristiti predmete i suziti na rešenja zrelog za komercijalizaciju.

Naredna godina će videti značajne pomake u blockchain upotrebu od strane holandskih banaka - razvija iz faze koncepta do pune blov rešenja. Sve vodeće Holandski banke će imati blockchain prototipovi spreman i da će imati ova rešenja su testirani za performanse i skalabilnost. Vrlo je verovatno da će neki od ovih rešenja biti pokrenuta kao pilot (tipično za plaćanje, lanca snabdevanja i trgovine finansijskim ponudama) i da će se uzeti početni konkretni koraci za komercijalizaciju.

Ova evolucija je u skladu sa AccentureOom predvideo zrelost put za blockchain, koji predviđa regulatorni sigurnost upravljanje rano usvajanje u 2017., nakon čega sledi faza rasta između 2018-24 i tehnologije postaje mejnstrim u 2025. Godini.

U suštini, dok smo još nekoliko godina daleko od usvajanja širokom tržištu, 2017-18 verovatno će biti godina u kojoj blockchain u bankarstvu može da se kreće od obećanja da pravim rešenjima.

Takeavais za blockchain inicijativa

Procena tekućih inicijativa, dokaz-o-koncepti i rezultat uspešne priče daju jasnu naznaku da blockchain spremnost među holandskih banaka je znatno veći u odnosu na mnogim evropskim i svetskim tržištima.

Ovo se često pripisuje dinamičnog pokretanja scene u Holandiji, gde je tehnologija izlaz vožnje ekonomiju.

Istovremeno, postoje veće trendovi u igri između tehnologa, a to može da obezbedi čeonom vetru. Ovi uključuju:

  1. Važnost jasno definisane upravljanja: Organizvanja upravljačke strukture, a imajući u vidu saradnju na različitim standardima iz različitih zainteresovanih strana je ključ da mobiliše blockchain program.
  2. Razumevanje "poznatih nepoznatih" o pravnom aspectsof blockchain - naročito kada pogledamo oblasti privatnosti podataka određeni izazovi očekuju da tradicionalne baze podataka su da zastareva u inače blockchain napajanjem rešenja.
  3. Distribucija immutabilitiand podataka: To obično ne idu ruku pod ruku sa zadržavanja podataka zakonima kao što je "pravo da se ne zaboravi". Ljudske greške ili Mischiefs mnogo ograničiti slučajeva korišćenja trenutno.
  4. Performanse, privatnost podataka, skalabilnost i mogućnost održavanja: privatnost podataka je još uvek oblast koja su holandski banke bore sa što poverenje smatra se veoma važno. Pre nego što izbacujemo u realnim rešenjima, banke moraju osigurati da tehnologija neće ugroziti podatke klijenata.
  5. Rano usklađivanje sa rizikom i poštovanje partnersin okruženju menja rizika: funkcije upravljanja rizicima unutar banke su tradicionalno nisu dobro opremljene za rad sa više zainteresovanih strana. Uspeh blockchain inicijativa često zavisi od toga kako se razvijaju parametri rizika obratio.
  6. Ima previše različiti blockchain technologiescurrentli dostupan. Da bi se stimulisao saradnju, akteri treba da imaju jasnu viziju o jednom tehnologije koja će se koristiti za implementaciju.

Oproštajne misli

Dok se tek istražuju ideja blockchain i njegovim izazovima, potencijalni uticaj tehnologije na bankarske donje linije postaju sve evidentno.

Accenture je-McLagan researchestimates koji database sistems blockchain zasniva se smanji 70 odsto centralnog troškova izveštavanja finansije, niži 30-50 odsto troškova usklađenosti i dalje može obezbediti 50 odsto potencijalne uštede na poslovanje.

Takve uverljive brojevi će obezbediti dovoljno opravdanja kao globalne banke prioritet svoje blockchain program za 2017-18.

Blockchain se često naziva kao "najveća stvar od interneta", a dok je usvajanje u tradicionalnim sredinama (nakon Bitcoin Inicijativa) je bio postepen i postepen, još uvek postoji svaki mogući znak da je tehnologija može biti istinski transformacioni i banke mogu iskoristiti njegov potencijal da poremete "status kvo".

Slične vesti


Post Odlika

Neprofitne organizacije Vidjeti Blockchain Vision, ali suočiti se sa oštrim stvarima

Post Odlika

Zašto finansijski prisiljeni moraju biti hrabri na Blockhain-u

Post Odlika

Od semena do Veed-a, Bitcoin pronalazi dom gde je trgovina sivom

Post Odlika

Dugo poremećaj: kako pokretanje Blockchain-a preoblikuje DTCC

Post Odlika

Prelomni blok koji ste možda propustili

Post Odlika

Najznačajniji ljudi CoinDesk u Blockchain 2018

Post Odlika

Blockchain i edukacija: velika ideja u potrazi za većim mišljenjem

Post Odlika

Ispitivanje munje pomera bitkoin skaliranje u čudno rastojanje

Post Odlika

Vladimir Putin i Vitalik Buterin razgovaraju o mogućnostima za etere

Post Odlika

Zcash Audit ne otkriva ozbiljnih problema u sigurnosnoj ceremoniji pokretanja

Post Odlika

Svift je izgradnja Blockchain aplikacije za optimizaciju globalne likvidnosti gotovine

Post Odlika

Najveći CSD u svijetu formiraju novi Blockchain konzorcijum