Blockchain Consortium privlači preduzeće da revolucizuju digitalni identitet | RS.concellodemelon.org

Blockchain Consortium privlači preduzeće da revolucizuju digitalni identitet

Blockchain Consortium privlači preduzeće da revolucizuju digitalni identitet

Još nije član decentralizovanog identiteta Fondacije (DIF), blockchain direktor IBM Džeri Cuomo je već razmišlja o pružanju pomoći u naporima samo nekoliko trenutaka nakon što je uveden u grupi na CoinDesk konsenzus 2017 konferenciji.

"Potreba da se standardizuju je ključ", rekao je CoinDesk, objašnjavajući žalbu DIF, najnovijih blockchain konzorcijuma u ​​sve većem raznolike ekosistem.

"To je dobar početak", dodaje on.

Ali, dok IBMmai samo dobiti do brzine, koji su uključeni u nastojanju pre lansiranja su preduzeća firme kao što je Microsoftand AccentureOom, zajedno sa dugom listom počeci. Ovo uključuje više poznatih imena (Građanske, GEM, IDEO, Netki), i one koji žele da utiču (Saglasnost i Blockchain Njihovu) u digitalnog identiteta prostora.

Kao što je objašnjeno Vaine Vaughan, direktor član pokretanje Tierion, ono što ujedinjuje grupu je fokus na izgradnju open-source softver, kod koji će podržati sve različite blockchain identitet rad u toku širom sveta.

"Radi se o doprinosi zajedničkim tehnologijama za pojedine oblasti, i dalje u stanju da vodi naše poslovanje", rekao je Von. "Uzmite Civic. Ako ljudi stvaraju identitete i radi Civic, ako je to samo unutar Civic da to radi, u čemu je poenta?"

Umesto toga, ova nova vrsta identiteta preduzeća koncentrisana na blockchain treba da rade zajedno, on je tvrdio - barem na osnovnom arhitekturi koja će više specifičnog identiteta aplikacija vozi dalje.

Vaughan nastavio:

"Naša prava konkurencija nije međusobno, ali sa velikim identifikatore u svetu:. Facebook, Apple, Tvitter Oni kontrolišu sve informacije o identitetu koje imamo."

Preciznije, zajedničke oblasti rada uključuju obezbeđivanje interoperabilnosti imena i identifikatora koji se koriste u blockchain sistemima identiteta; da potvrde i ugled podaci omogućavaju proveru informacije u vezi sa ovim identiteta; i metode za obezbeđenje identifikacione podatke blockchain zasnovane ih osnovne.

Dugoročni cilj je da ovaj pristup za stvaranje instrumenata koji će omogućiti koledž kao Nev Iork Universiti, na primer, za proveru drugima da je neko zaista završili sa određenog programa.

Ali, rezultat može biti da takvi sistemi i omogućavaju nove oblike identifikacije i autentifikacije još nisu realizovane ili shvaćene. Na primer, autonomne plaćanja mašina-to-mašina su na glavama mnogih učesnika industrije "od blockchain za Internet of Things (puno) okruženje dobio ozbiljnu novi izgled nakon nekoliko komercijalnih applicationsproved održiva.

"Ovi identifikatori i imena nisu samo za ljude", objasnio je Von. "To je za kompanije i uređaje. Blockchain daje koren poverenja koji nije pod kontrolom bilo koje organizacije."

Novi domen

Šta znači identitet sistem blockchain zasnovan izgleda u praksi?

Oni koji su uključeni izgleda da imaju jasnu ideju. Krajnji rezultat, Von nada, da će biti implementacija referenca da sve kompanije koje su uključene mogu koristiti za pozivanje i informacije upit identitet u vezi. Ali onaj koji je distribuiran i decentralizovana.

Ako ste bili da izgradi takav sistem sa današnjim alata, Von objašnjava, vrlo je moguće da se završi sa svim svojim podacima koji se nalaze na cloud platformi kao što je Amazon Veb Services ili Dropbok.

Ovaj centralizovani sistem, iako je podložna hakera, njuška i drugih vrsta kompromisa. Korišćenjem sistem blockchain-based, međutim, podaci bi se moglo nazvati i utvrdi (umesto samo shared), omogućava selektivno objavljivanje i verifikaciju osnovnog informacije na način koji stavlja kontrolu ponovo u rukama korisnika.

"To je kao ime usluga na Internetu. Evo četiri lokacije na kojima Vejn stvar je, bez obzira na to da li se radi o našoj verziji Oni mogu da govore isti protokol.", Rekao je Von.

Sa ovim novim sistemom, Von nastavila, možda izabrao da koristi niz slova - kažu 'vaughan.id' - da predstavlja svoj identitet, na isti način mogao je da 'Tierion.com' da predstavljaju svoj posao na mreži danas. Kao što na internetu, ovaj nadimak bi imao za cilj da bude široko dostupna, ne zabranjeno sam kao ranih email silosa.

Očekujem

Dakle, gde je sistem u razvoju danas?

Prema Microsoft glavu decentralizovanog identiteta, Daniel BUCHNER, četiri radne grupe su u toku tako daleko. Ipak, pojedinačne kompanije uključene u radnim grupama i dalje nastoje da izgrade svoju postojeću infrastrukturu u svom željenom putu. Blockstack, na primer, će nastaviti da koristi Bitcoin blockchain, dok će UPORT graditi na Ethereum.

Kao što je objašnjeno od strane članova DIF, cilj sada je da pridobije i druge programere i druge standarde grupe, kao što je V3C i IETF, koji su već aktivne u ovoj oblasti. Za sada, to znači da više razgovora sa ključnim igračima, kao što su IBM da pomogne temelj reimagine kako bi lične usluge biti dostavljena u budućnosti, u nadi da će to da radim bolje od našeg trenutnog sistema.

"IBM-radio sa američkom vladom o socijalnom osiguranju, i koja je postala, u SAD do današnjeg dana, kamen kako delimo naš identitet", rekao je IBM Cuomo.

On je zaključio:

"To je 2017, možemo da uradimo bolje od toga."

Slične vesti


Post Odlika

Consensus 2018 Hackathon potiskuje Blockchain Beiond Finance

Post Odlika

Nema podsticaja? Algorand Blockchain izaziva debatu na događaju kriptografije

Post Odlika

Na Dispanziju Blockchain-a i Big Bad Volvesa Bitkeina

Post Odlika

Core Devs, Bankers i FBI: Šta ne treba propustiti u Consensus 2018

Post Odlika

Šta Bitfinek Hack znači za Bitcoin Multi-Sig sigurnost

Post Odlika

2018: Godina Blockchain, AI i IoT Converge

Post Odlika

Ben Parker: zašto Bitcoin ima potencijala u krhkim državama

Post Odlika

Capgemini razvija tehnologiju lojalnosti Blockchain-a Amid agresivnom zapošljavanju

Post Odlika

Kontrolisanje percepcije da je bitkoin razbijen

Post Odlika

BNP vidi 3 razloga zašto Crovdfunding može imati koristi od Blockchain-a

Post Odlika

Sa Zcash Launch, Blockchain ulazi u doba anonimnosti

Post Odlika

Kriptografija kao demokratsko oružje protiv demagogije