Sankcije Shovdovn poteze za američku i kriptocutnu | RS.concellodemelon.org

Sankcije Shovdovn poteze za američku i kriptocutnu

Sankcije Shovdovn poteze za američku i kriptocutnu

Brajan Fleming je član advokatske firme Milera i Chevalier u Vašingtonu

Sa vlade širom sveta slamanja o svim aspektima tržišta criptocurrenci, izgleda da novi regulatorni rizici nastaju svaki dan. Dodajte nas sankcije u toj listi.

19. Januara, US Department of Kancelarije trezora za kontrolu strane aktive (OFAC), primarni sankcije Enforcer u SAD, objavio da svako SAD osoba koja se bavi Venecuele uskoro biti uvela criptocurrenci, Petro, ​​mogao pokrenuti suprotnosti sa američkim sankcijama protiv venecuelanske vlade u.

Par koji sa nedavne izjave iz američkog sekretara za trezor, Steven Mnuchin, upozoravajući da SAD odlučan da ne dozvolim Bitcoin novčanici postane nova verzija švajcarskog bankarskog računa, a čini se da je Uprava za trezor je spremna da gaze u regulaciji criptocurrenci na glavnom putu.

Iako su potencijalni sankcije rizici povezani sa criptocurrencies su slični u nekim aspektima za pranje novca i rizika finansiranja terorizma koji su privukla pažnju nedavno, oni predstavljaju neke jedinstvene izazove.

OFAC održava crnu listu lica i lica koja su suštinski zabranjene od suočavanja sa američkim osobama, SAD dobara i usluga ili finansijskog sistema SAD. Direktni kršenja američkih sankcija, ili pomaganje drugima u naporima da US izigran, sankcije, može dovesti do značajne finansijske ili, u strahovitih slučajevima, krivičnih sankcija. Kompanije unutar i izvan SAD imaju dovoljne podsticaje da čuvaju protiv takvih kršenja, ali anonimnost koju pruža criptocurrenci transakcija čini skladu s tim ograničenja teško.

Ako OFAC okreće oko prema criptocurrencies, međutim, to može biti samo pitanje vremena pre nego što je primer iz jednog ili više entiteta u nastojanju da pošalje poruku na tržište i stvaraju efekat odvraćanja.

Pored toga, javni Ledgers osnovi criptocurrencies može dozvoliti da se američke vlade, sasvim lako, da istraži potencijalne sankcije povrede identifikujući detalje specifičnih poslova i stranaka.

Ono što sledi u nastavku je kratak pregled nekih criptocurrenci igrača koji bi mogao da utiče i na koji način da uticaj može da se oseti.     

Razmene

Kao što razmena bila žarište povećane vladine nadzora u pogledu prevare i druge kriminalne aktivnosti koje uključuju criptocurrencies, oni takođe može biti prirodna polazna tačka u vezi sa sankcijama.

Veći fokus na ometanje potencijalnih sankcija prekršioce može da znači da poslanici i regulatori zahtevaju veću transparentnost od razmene, kao i stranke koje ih koriste.

Jer ovo transparentnost tensionbetveen i bezbednost (ili anonimnost) je sve više zagreva, razmenjuje sami morati da se bore sa kako pomiriti te suprotstavljene interese i zadržati svoj identitet na tržištu. Razmena da odluče da ignorišu sankcija rizika može da se nađu pod velikim kaznama u budućnosti.

Investitori

Nikakve sankcije rizici koji utiču na razmenu nužno teći u criptocurrenci investitorima, kao i.

Iako investitori sami ne mogu biti direktno u procepu u OFAC - osim ako imaju saznanja da je razmena krši US sankcije - značajne kazne izrečene na berzi može dovesti do imovina zamrznuta ili čak razmjene se ostaviti bez posla.

Pamet criptocurrenci investitori treba svakako razmotriti sankcije i druge brige o usaglašenosti u vezi prilikom obavljanja dužnu pažnju da se identifikuju najviše pouzdanog razmene.

Finansijske institucije

Banke su među glumcima najviše plaše rizika kada je u pitanju sankcija.

Oni dolaze do tog odbojnosti iskreno, kao glavne globalne finansijske institucije su bile predmet ogromnih kazni izrečenih od strane OFAC i drugim američkim izvršitelji u poslednjih nekoliko godina.

Dok sankcije rizici povezani sa criptocurrencies može biti previše za više tradicionalne banke da prihvati, još više napred orijentisanih finansijske institucije koje su bile otvorene za sektor može biti prisiljena da preispita te rizike.

Krajem prošlog meseca, Nordea Bank AB koja posluje u severnoj Evropi, potvrdio je da je zabrana svih svojih zaposlenih iz trgovanje criptocurrencies zbog mogućeg rizika. Uprkos zabrani, kupci samoposluge Nordea je još uvek dozvoljeno da kupuju criptocurrenci proizvode kroz platformu kompanije, iako banka ne preporučujemo.

Takođe je nedavno objavili da je jedan broj australijskih banaka su zamrznute račune criptocurrenci trgovaca i blokirao transfer do nekoliko Bitcoin berzi. U oba slučaja, pojavljuju ovi odbrambeni akcije da se pokreće izazovima verifikacije stranom i povezanih zabrinutosti se odnose na usklađenost

Bez obzira na konkretne razloge za promene u politici, nemogućnost da se proveri kupce i ugovorne strane - kao i mogućnost transakcijama sa sankcionisani strankama - je upravo tip slepe mrlje koje bi mogle dovesti do značajnog sankcijama izlaganja za finansijske institucije.

Komercijalni poslovi

Kao criptocurrencies dobije šire prihvaćena među komercijalnim poslovima, posebno onih u e-trgovine prostora, te subjekti će morati da odluči šta su neophodni za zaštitu od sankcija rizika mere.

Mnoge američke kompanije su usvojile skrining procedure za veterinarske ne-američkim klijentima ili strankama i da obezbedi da se SAD roba nije dostavljeno na sankcioniše partije ili okolini. Kako će američki poslovi koji prihvataju uplate criptocurrenci screen transakcija na odgovarajući način?

To je otvoreno pitanje da li takvi skrining procedure može lako prilagoditi veterinarske transakcija obavljenih pomoću criptocurrencies. Ako adaptacija je preskupo ili neefikasnim, a zatim kompanije mogu preispitati prednosti prihvatanja criptocurrencies u lice jasnih sankcije rizika.

Criptos Government-backed

Postoji mnogo razloga da budu skeptični prema Venecueli petro i Rusije criptoruble, ali sankcije bi trebalo da bude u blizini vrha liste.

Neki visoki zvaničnici vlade u obe zemlje su javno priznali da su njihovi planirani criptocurrencies vlade podržane su odgovori na američkim sankcijama protiv tih zemalja i nastojanju da se zaobišla oslanjanje na američke valute u određenim industrijama.

Drugim rečima, ove zemlje su priznali oni pokušavaju da izbegnu američke sankcije.

Što se tiče Venecueli, OFAC je već jasno da je ta valuta je u suštini van granica SAD osoba. Može se zamisliti slična sudbina može biti u prodavnici za criptoruble treba da dođe do ostvarenja.

Osim toga, za bilo ne-američkih osoba razmišlja da li da koristi, prihvati, ili ulažu u bilo valuti, oni potencijalno mogu biti obeleženi OFAC kao strani sankcije koji izbegavaju, što bi ih podložni sankcijama, kao i.

Slične vesti


Post Criptovaluta

Trumpiranje IRS-a: Može li tajming biti u pravu za bitkoinske poreske reforme?

Post Criptovaluta

Banking crackdovn prevladava Dan Jednog dana konferencije Bitcoin na ostrvu Man

Post Criptovaluta

Skaliranje konsenzusa? Ovaj Turing pobednik misli da je našao put

Post Criptovaluta

Iznenarenje Ujaka Sama: Poreska reforma za uticaj kripto investitora

Post Criptovaluta

98,6% Žrtava TorrentLocker odbija da plati Bitcoin Ransom

Post Criptovaluta

Bank of America Datoteke Patent za Criptocurrenci Vire Transfer Sistem

Post Criptovaluta

19 Cripto 2.0 projekata za gledanje u 2018. godini

Post Criptovaluta

Kvantni kompjuteri mogli su da zakone svoj ključ za kripto za 10 godina, kažu istraživači

Post Criptovaluta

Venecuelanski predsednik objavio kriptocurrenci pod nazivom Petro Oil

Post Criptovaluta

Bitcoin Bill odložen jer ruski zakonodavci traže optimalno rešenje

Post Criptovaluta

Killing Criptocurrenci: zašto je vrijeme da se povuče

Post Criptovaluta

10 razloga zbog kojih će centralne banke propustiti renesansu kriptokutnosti